Categorieën
Tags

Meest recente artikelen

Body
18 juli 2023

Hoe gezond en snel afvallen?

Worstel jij ook met je gewicht? Je bent zeker niet alleen! Als diëtiste krijg ik dagdagelijks klanten bij mij die me vragen hoe je gezond en snel kan afvallen. Kan dat, gezond en snel afvallen? In deze blog vertel ik je hier alles over!

Body
18 juli 2023

Kan je specifiek buikvet verliezen?

Je hoort het zo vaak, mensen die vinden dat hun buikzone hun probleemzone is. Kan je specifiek op een bepaalde plek buikvet verliezen of bestaat er een speciaal dieet waarmee dit lukt? Lees hier of die tips waarheid of mythe zijn.

Food
14 juli 2023

Symptomen prikkelbare darmen

Wat zijn de symptomen van prikkelbare darmen? Dat leg ik je uit in deze blog! Mensen die worstelen met prikkelbare of spastische darmen hebben vaak al heel wat onderzoeken achter de rug. Echo’s, maag-darm onderzoek, bloeduitslagen,... zonder resultaat! Als dat het geval is, kan als laatste de diagnose prikkelbare darm syndroom komen. Maar, wat zijn daar nu de symptomen van?

Body
11 juli 2023

Met welke sport verlies je de meeste kilo's?

Ben jij op zoek naar dé beste sport om gewicht te verliezen? Je bent niet alleen. In deze blogpost geef ik jou mijn mening over sporten met afvallen als doel en mijn beste tips om meer en liever te bewegen!

Food
11 juli 2023

Het keto dieet: een nieuwe hype of echt een duurzame manier van gewichtsverlies?

Het keto dieet is intussen al enkele jaren razend populair. Wat is het keto dieet, maar vooral, werkt het op lange termijn?

Food
7 juli 2023

Medicatie om prikkelbare of spastische darmen te behandelen

Bestaat er medicatie om voor goed van je prikkelbare of spastische darmen af te geraken? Bepaalde medicatie kan zorgen voor een verlichting van de symptomen van prikkelbare darmen, maar je zal hier niet van genezen. Ontdek er alles over in deze blog!

Food
7 juli 2023

FODMAP

Je hebt de diagnose prikkelbare darmen gekregen en je bent gaan googelen wat je hieraan kan doen. Momenteel bestaat er één behandeling waarvan we weten dat hij in 85% van de gevallen helpt: het FODMAP dieet. Maar, wat is dat nu juist, dat FODMAP dieet? Dat leg ik je in deze blog van A tot Z uit!

Food
4 juli 2023

Afslankpillen, een goed idee?

Je wil vermageren. Liefst zo snel mogelijk en liefst met zo weinig mogelijk moeite. Herkenbaar? Dan heb je je misschien deze vraag al eens gesteld: Welke afslankpillen helpen om snel te vermageren? En zijn er afslankpillen die echt werken? In deze blog geef ik jou mijn mening hierover!

Food
4 juli 2023

Welke voedingsmiddelen moet ik vermijden bij prikkelbare darmen?

De klachten die ontstaan bij prikkelbare of spastische darmen zijn het gevolg van bepaalde voedingsmiddelen die jij minder goed kan verdragen. In die voedingsmiddelen zitten dan FODMAP’s. Maar welke voedingsmiddelen mag je dan nog wel eten?