Filter

Reset
 
  • Opinie

Het verhaal van Sarah

Sarah is voor mij een bekend gezicht, ze heeft al een heleboel cursussen bij mij gevolgd. Wanneer ik haar opbelde, voelde ik meteen een warme, open sfeer.

Sarah vóór het traject

‘Voordat ik Healthy Habits leerde kennen, kon ik absoluut niet met mijn emoties omgaan. Als mijn emoties me overvielen was de enige optie, ze weg eten.’

In het begin van mijn puberteit ben ik naar de huisdokter gegaan omdat ik voelde dat er iets niet klopte met mijn eetpatroon. Ik wist dat het niet klopte dat ik zo veel snoep op mijn kamer verstopte en toen heeft de huisdokter me letterlijk gezegd dat ik niet zo streng moest zijn voor mezelf en dat er niets aan de hand was. Ik voelde dat er iets niet klopte, maar de dokter zei dat alles oké was. Ik deed gewoon verder zoals ik bezig was en ik bleef elke emotie weg eten. Wanneer ik me dan op een bepaald moment niet meer goed in mijn vel voelde, ging ik diëten en werd ik zo de typische jojoër.

Ik zou nu eerder psychologische hulp zoeken dan meteen een operatie te laten doen

5 à 6 jaar geleden heb ik een maagverkleining laten doen. Toen ben ik veel afgevallen, want ik kon niet meer veel eten. In het begin was ik er blij mee, maar het was voor mij geen oplossing. De emoties waar ik niet mee kon omgaan gingen niet weg en tijdelijk loste ik deze op door aankopen te doen in de plaats van te eten. Uiteindelijk kwamen mijn eetbuien terug, want je maag rekt terug uit. Ik ben terug hervallen in eetbuien. Ik zou nu eerder psychologische hulp zoeken dan meteen een operatie te laten doen. Als dat niet hielp, zou ik de operatie wel nog steeds overwegen.’

Het kantelpunt

Ik was het zo beu om constant in gevecht te zijn met een levensnoodzakelijk iets.

‘Ik was al wat bezig met het intuïtieve en toen kwam ik Celien tegen. Haar visie sloot volledig aan bij mij en hoe ik alles zie. Ik was het zo beu om constant in gevecht te zijn met een levensnoodzakelijk iets.’

 

Sarah na het traject

Mijn grootste stappen zijn vooral geweest dat ik vrede met eten heb kunnen nemen. Ik heb ook milder leren kijken naar mezelf. Ik denk niet meer dat alles om zeep is na een kommetje chips. En als ik dan toch nog eens de hele zak leegeet voordat ik het door heb, dan is het maar zo. Ik laat daar niet mijn hele week door verpesten. Ik spiegel me nog steeds snel aan mensen, maar toen ik zag dat bijvoorbeeld Celien ook maar gewoon een mens is, aanvaardde ik dat ik ook maar een mens ben.

Vroeger was ik de hele dag bezig met wat we ’s avonds zouden eten. Nu maak ik in het begin van de week mijn planning en moet ik er niet meer aan denken.

Voor mij is structuur en voorbereiding het allerbelangrijkste. Vroeger was ik de hele dag bezig met wat we ’s avonds zouden eten. Nu maak ik in het begin van de week mijn planning en moet ik er niet meer aan denken: alles is in huis en het is gepland. Dat geeft me echt rust.’

Goede raad van Sarah

‘Intuïtief eten is een proces, het gaat niet van de ene dag op de andere. Het is niet rechtlijnig. Er bestaan patronen in je hoofd die heel diepgeworteld zijn en je moet nieuwe patronen creëren. Je zal eerst willen terugkeren naar je oude patronen, maar je moet geduld hebben. Het is met vallen en opstaan. Je moet in jezelf vertrouwen, ik dacht ook dat ik dat nooit zou kunnen. Maar als ik het kan, dan kunnen heel veel mensen dat. Je moet gewoon geloven in jezelf en ervoor openstaan.

Bij mij heeft de exposure therapie geholpen. Omdat ik ervoor ook bepaalde dingen niet in huis durfde halen die ik nu gewoon in huis heb en dat is nu oké. Soms is het nog wat moeilijk, maar da’s normaal.’

Het effect van Healthy Habits cursussen in één woord

‘Levensveranderend.’

 

Hier kan je ontdekken of het Destination Healthy Habits traject iets voor jou is!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.