Filter

Reset
 
  • Opinie

Het verhaal van Inge

De eerste kennismaking met Inge was al meteen heel spontaan. Toen Inge in de Zoommeeting kwam voelde ze zich ‘star struck’ om mij te zien. Ik vind dat altijd heel grappig als mensen dat zeggen, uiteraard voel ik mij dan ook wel een klein beetje vereerd. Maar na enkele minuten voelde ze zich al helemaal op haar gemak.

Inge vóór het traject

Elk jaar startte ik het jaar met een goed voornemen, ik moest en zou gezonder gaan eten en afvallen.

‘Als ik mij echt in de actieve dieetfase bevond, dan had ik een heel strikt eetpatroon. Altijd halve bananen, nooit ’s avonds na 20u00 eten… Het kon soms ook zijn dat ik op een ketodieet (koolhydraatarm) was. Ik was ook altijd grumpy. En wanneer ik niet aan het diëten was, gingen alle remmen los. Dus het ging in twee fases. ‘

Het kantelpunt

‘Ik had een vriendin die jou volgde op Instagram en zij had mij een keer getagd in jouw post over het traject Destination Healthy Habits. Ik zag toen jouw oproep en ik dacht meteen: “dat ga ik doen, dat is iets voor mij, nooit meer diëten!”.’

Inge na het traject

Het voornaamste wat het traject bij mij heeft gedaan, is vrede vinden met mijn lichaam.

‘Er waren heel wat vrouwen in het traject die in dezelfde situatie zaten. Vrouwen met een maatje meer die het ook zo afschuwelijk vonden om kledij te vinden die goed zat. De community in het traject vond ik ook heel fijn, ik kon mij echt optrekken aan de verhalen van andere vrouwen.

Ik kan nu ook echt gefrustreerd zijn als iemand mij verteld dat hij/zij op dieet is. Ik heb enkele vriendinnen die pcos (Polycysteus Ovarium Syndroom) hebben. Zij volgen nu een vruchtbaarheidstraject waar ik enorm tegen ben. Ik raad ze allemaal aan om jou te volgen! Ze weten dat allemaal al dat ik zo een voorvechter ben geworden.

Ik kan nu ook veel gemakkelijker gaan winkelen in de supermarkt, ik durf nu die lekkere koekjes mee te pakken. Vroeger zou ik zelfs geen banaan van mezelf mogen meepakken, dan koos ik voor appels. Ik spiek soms ook op jouw winkelkaartje. Soms kies ik dan voor het product met de beste voedingswaarden en soms kies ik voor het product met de minder goede voedingswaarden omdat dat product gewoon het lekkerste is. Dat is nu ook helemaal oké. Ik heb echt wel mijn vrijheid gevonden tijdens het winkelen.

Bepaalde onderwerpen die je hebt besproken in het traject neem ik nu ook mee naar mijn lessen. Ik vraag dan aan de leerlingen om op te schrijven wat ze die ochtend hebben gegeten. Een bepaalde leerling zei dan dat ze een boterham met confituur had gegeten en dacht dat dat heel slecht was. Dan vraag ik aan haar “wat denk je dat slechter is, een boterham met confituur of een Snicker als ontbijt?”. Ik heb nu ook zo een filmpje gevonden op YouTube. En daar komt dan zo in voor “stel als je een been verliest, ben je dan nog dezelfde mens?” “Stel dat uw vriendin 10 kg zou bijkomen, dan is dat ook nog dezelfde mens” en ‘Stel als jij nu 10 kg zou bijkomen, dan ben je ook nog dezelfde mens”. En dan heb ik echt een applaus gekregen van mijn leerlingen.

Ik probeer nu echt goed voor mezelf te zorgen. Ik doe aan skincare en smeer mij dagelijks in met crèmekes, zelfs mijn buik. En dat eigenlijk allemaal dankzij jou, Celien, want ik zorgde echt helemaal niet goed voor mezelf.’

Destination Healthy Habits in 1 woord

‘Life changing’

De goede raad van Inge

Smijt uw weegschaal buiten!

‘Wat is eigenlijk het interessantste? Zeven keer betalen voor je diëtist, megaveel betalen voor een ketodieet? Betalen voor een fitnessabonnement of gewoon voor een traject kiezen waarin je jezelf graag leert zien, vrede leert nemen met wie dat je bent, met hoe je er uit ziet. Ook al is het misschien een serieuze investering, ik weet zeker dat het een betere investering is dan al die ketodiëten met zakjes en pakjes, en smijt uw weegschaal buiten!’

 

Hier kan je ontdekken of het Destination Healthy Habits traject iets voor jou is!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.