Filter

Reset
 
  • Voedingsweetjes

Welke soort melk kies je nu het best? 🥛

Het aanbod aan soorten melk lijkt de laatste jaren wel verdriedubbeld. Zo wordt het ook steeds moeilijker om te weten welke melk je nu best kiest in de winkel… toch maar gewone halfvolle melk of een van die tien alternatieven? 😅 Ik help je in deze blog op weg!

First thing first

Laten we beginnen bij het begin. Wat is het verschil tussen magere, halfvolle en volle melk? Daarvoor kijken we even naar het vetgehalte.  

Magere melk bevat minder dan 0,5 g vet / 100 g 

Halfvolle melk bevat 1,5g vet / 100 g 

Volle melk bevat gemiddeld 3 g vet / 100 g  

Wat is het verschil met plantaardige melk?

Sojamelk, havermelk, rijstmelk, amandelmelk,… het aanbod aan plantaardige dranken is uitgebreid! Wat is het grote verschil? 

Wel, het grote verschil zit hem natuurlijk enerzijds in het ingrediënt (surprise 😂), maar anderzijds vooral in het eiwitgehalte. Zo bevat sojamelk als enige 3 g eiwitten/100 g. Dat maakt dat sojamelk het meest volwaardig is (en nee, soja is niét kankerverwekkend!). 

Maar, dat wil niet zeggen dat je niet mag gaan voor haverdrank of andere plantaardige dranken. De gemiddelde Belg krijgt ruim voldoende eiwitten binnen, dus dat is niet echt een probleem! 

Er zitten onderling wel grote verschillen in het suikergehalte! Dat is wel interessant om altijd even te bekijken in de supermarkt. Hoe je dat precies doet leer ik je in mijn cursus ‘gezond eten van a tot z’.

Wat neem ik dan best?

Dat hangt er vanaf. Wil je goed doen voor het milieu, je gezondheid & de dieren: dan ga je best voor een plantaardige variant die liefst niet te hoog is in suiker (wat het maximum hiervan is leer je in mijn cursus).  

Lust je niet graag plantaardige drank en wil je toch een goede keuze maken voor je gezondheid? Dan is halfvolle melk een goede keuze!   

Wat is jouw favoriete melk? Laat het weten in de reacties! 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.