Filter

Reset
 
  • Food

5 manieren om groenten te verwerken in je lunch 它

Minimum 300 g groenten per dag: dat is de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad. 300 g is een behoorlijke hoeveelheid, maar weet jij hoeveel
precies? Om je een idee te geven: 2 paprikas, 6 kleine preien of 9 kleine wortels. Hierbij wordt er rekening gehouden met het eetbare gedeelte van de groenten, bijvoorbeeld een paprika zonder steeltje en zaadlijsten of het zeer taaie gedeelte van de prei wordt niet meegerekend.

Enorm veel h癡! Vaak raad ik aan mijn cli禱nten dan ook aan om al eens te beginnen met (meer) groenten te consumeren bij hun lunch. Hieronder vind je 5 gemakkelijke, concrete manieren/tips terug om (meer) groenten te eten bij je lunch!

1. Soepke for the winnnnn 奴

Soep is 矇矇n van DE gemakkelijkste manieren om groentjes binnen te krijgen. Je kan hier alle kanten mee op en daarbij kan een thermos een perfect hulpmiddel zijn om jouw lekkere soep overal mee naartoe te nemen. Voorgesneden, diepgevroren of verse groenten, allemaal perfect gezonde manieren om jouw vitaminebommetje te bereiden!

TIP: Bekijk hier mijn receptje voor vegetarische tomatensoep met balletjes

2. Kies voor groenten op je boterham 左

Heb jij het al eens geprobeerd? Een groentespread, radijsjes met cottage cheese of pindakaas met reepjes komkommer op je boterham? Suuuuuper lekker en er zijn zooooveel mogelijke combinaties!

TIP: Ik zet je alvast op de goede weg met mijn recept voor een groentespread!

3. Rauwkostslaatjeeee!

矇n van mijn all time favourites is een lekkere salade bij mijn bokes s middags of een salade met verschillende groentjes en een beetje volkoren pasta, rijst of couscous.

TIP: Deze salade tover je in no time op je bord en OMG hij is zoooo lekker!

4. Gooi er eens wat groentjes in!

Waarin dan? Kies voor bereidingen waar groenten in verwerkt zijn. Een boerenomelet op je boterham of groentewraps zijn hier voorbeeldjes van!

TIP: Bekijk hier mijn receptje voor een gezond boerenomelet!

5. Snackgroentjes

Deze heb je ongetwijfeld al wel eens zien liggen in de winkel. Ze zijn er in paprika, tomaat, maar ook in komkommer, wortel,… . Het zijn kleine groentjes die je makkelijk kan meenemen voor bij jouw gezonde lunch!

 

Welke groentjes eet jij het liefst bij je lunch? Laat het achter in de comments!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.