Filter

Reset
 
  • Food
  • Tips & Tricks

Hoe weet ik of mijn eitjes nog goed zijn?

Het is zondag en je krijgt plost bakkriebels of gewoon megaveel zin in muffins of cake. Maar je hebt geen idee hoelang de eitjes in je koelkast daar eigenlijk al verblijven… Er bestaat een trucje om snel te testen of ze nog goed zijn!

Een rot ei opendoen: als je het al ooit hebt meegemaakt, doe je het nooit meer. En nochtans bestaat er een supersimpel trucje om te testen of je eieren nog te gebruiken zijn. Eieren blijven in theorie 28 dagen goed. Hun schaal is poreus en laat lucht door, waardoor het na een tijd begint te rotten.

De watertest

Je hebt enkel een groot glas, maatbeker of een diep bakje water nodig om deze test uit te voeren. Leg je ei in het water en kijk of het gaat drijven. Aan de volgende afbeelding kan je afleiden of je het nog kan gebruiken:

Hoe bewaar je eieren het best?

Koop je eitjes altijd zo vers mogelijk en bewaar ze onmiddellijk in de koelkast. Probeer ook om je eieren uit de buurt te houden van sterk ruikende producten als vis, knoflook, ui… Omdat hun schaal poreus is, zouden ze sterke geuren kunnen overnemen.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.