Filter

Reset
 
  • Tips & Tricks

Hoe hou ik Tournée minerale vol?

Of jij al gehoord hebt van Tournée Mineral moeten we je vast niet vragen… Tournée Minérale is origineel een initiatief van de Druglijn en Stichting tegen kanker, vanaf 2020 zet de Druglijn het initiatief verder. Dit jaar gebeurt dit al voor de 5de keer. In deze blogpost geven we je enkele wist-je-dat’jes mee rond alcohol, alcoholvrije alternatieven voor een geslaagde aperitief en last but not least geven we je 3 tips mee om Tournée Minérale succesvol af te leggen!

Een maand zonder alcohol? Levert dat je dan zoveel voordelen op? De universiteit van Gent deed een onderzoek bij de deelnemers van de vorige editie van Tournée Minérale en daar kwam uit dat 9 op de 10 minstens 1 van de voordelen van een maand zonder alcohol ondervond! 😯

Wist je dat…

✨ Chronisch gebruik van alcohol beschadiging aan verschillende organen kan aanbrengen? Onder meer aan de pancreas, lever en hersenen,…

✨ Alcohol de meest gebruikte legale drug is in België!

✨ De aanbeveling voor alcohol maximaal 10 standaardglazen per week is. En dit best verspreid over meerdere dagen, waarbij er ook een paar dagen geen alcohol wordt gedronken.

✨ Het drinken van minder alcohol tal van voordelen met zich meebrengt zoals een betere slaapkwaliteit, je energierijker voelen, geen off-day hebben door je kater, je beter kunnen concentreren en je huid die er gezonder gaat uitzien…

 

Er zijn tal van alternatieven op de markt die soms zelfs lekkerder zijn dan de variant met alcohol! Alleen maar voordelen dus. We geven graag een paar voorbeeldjes waarmee jij aan de slag kan.

NONA

Charlotte Matthys, de Gentse Bio-Ingenieur, zocht een alternatief voor haar favoriete alcoholische drankje en hieruit groeide de eerste Belgische alcoholvrije spritz genaamd “NONA Spritz”. Maar ook een alcoholvrije Gin, NONA June. Beide echte toppers om jouw alcoholvrije maand geslaagd te maken!

Seedlip

Van deze 3 alcoholvrije spritz krijg jij het ongetwijfeld warm! (En dit niet doordat er alcohol inzit 😉 ). Spice 94, Seedlip Grove 42 en Garden 108 zijn de drie varianten die Ben Branson, afkomstig uit de UK, op de markt bracht. De uitstraling van de fles geeft een even rustiek uitzicht als de smaken waarin de Seedlip spritz beschikbaar zijn. De Spice 49 heeft warme, kruidige smaken en een bittere ondertoon. Meer van fan kardemom met een frisse toets van citroen? Dan is de Seedlip 94 misschien wel iets voor jou! De Graden 108 kan jou versieren als je houdt van een kruidenmengeling van rozemarijn, munt en tijm.

Martini

De non-alcoholic Vibrate is een spritz die je naar Martini’s eigen zeggen het beste kan combineren met een tonic en goed veel ijs! Pas dan komen de citrus, bergamot en artemisia smaken van deze alcoholvrije spritz het beste tot zijn recht.

De non-alcoholic Floreale heeft een smaak van Artemisia en Romeinse kamille. De smaken komen ook weer het beste tot zijn recht met een beetje tonic en veeeeeel ijs.

 

Kan jij  jouw smaak toch niet vinden in deze alternatieven? Gebruik dan zeker het internet om naar jouw favoriete drankje in de non-alcoholische versie te zoeken! Er zijn enorm veel dranken op de markt en ik ben er zeker van dat er eentje (en zelfs meerdere) jou kan bekoren.

Tip: ook ik heb enkele lekkere mocktail receptjes voor jou! Heb jij de grapefruit mocktail of de strawberry mocktail al eens geprobeerd? 😍

 

Als laatste geef ik jou nog 3 tips mee om Tournée Minérale tot een goed eind te brengen!

🧡 Neem in groep deel! Want je weet: hoe meer zielen…

🧡 Plan op voorhand wat je gaat drinken. Een avondje uit zonder alcohol, wat ga je dan wel drinken? Denk hier op voorhand over na zodat je geen keuzestress krijgt. Want we kennen het allemaal, plots is de ober daar en heb je nog niet gekozen… en hupla… je bestelt maar snel wat je gewoon bent. Twijfel in zo’n geval niet om te vragen naar het alcoholvrije aanbod! Ze kunnen jou vast wel iets aanbieden, en nee, je doet hier echt niet vervelend mee!

🧡 Schreeuw het van de daken! Vertel aan jouw vrienden en vriendinnen dat je meedoet aan Tournée Minérale en waarom je er aan mee doet. Misschien inspireert het jouw vrienden wel en doen ze spontaan mee als ze horen welke voordelen het allemaal met zich meebrengt!

 

Maar als ultieme tip: volg vooral je hart. Voelt het voor jou beter aan om gewoon minder alcohol te drinken, maar kan jij wel echt genieten van af en toe eens een glaasje drinken? Leg de lat dan niet te hoog voor jezelf en luister naar jouw lichaam. Elke stap naar een gezondere levensstijl is een stap in de goede richting. Kies een uitdaging die bij jou past en die jij op lange termijn kan volhouden. Wees lief voor jezelf. 💕

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.