Filter

Reset
 
  • Tips & Tricks

Hoe weet ik tot wanneer een product nog houdbaar is? 🧐

De houdbaarheidsdatum. De ene persoon gaat er losjes over, de andere neemt het strikt. In deze blogpost leg ik je uit hoe je de houdbaarheidsdatum van verschillende producten kan interpreteren!

Weet jij vaak ook niet zo goed of je een product nog kan gebruiken? Het product is wel vervallen, maar er is niets aan te zien… wat dan?

THT en TGT? What the hell is that?! 😯

Er bestaan 2 soorten houdbaarheidsdatums. Op een verpakking zul je altijd zien staan THT of TGT, maar wat betekent dit nu juist? 

THT = ten minste houdbaar tot  
TGT = te gebruiken tot  

Mmmmm ja, en hoe interpreteer ik dat dan?

Eigenlijk is dat niet zo heel moeilijk en zegt de afkorting het zelf. Producten waarop een THT datum staat zijn ten minste houdbaar tot een bepaalde datum. Ten minste, dus na die datum zijn de producten nog steeds perfect veilig om te gebruiken, alleen kunnen ze wel in kwaliteit (smaak, kleur, geur of textuur) achteruit gaan. Dit soort houdbaarheidsdatum vind je terug op producten die niet snel zullen vervallen zoals pasta, snoep en azijn maar ook op melk en yoghurt. Na datum kan je best je zintuigen gebruiken om het product te beoordelen. Proef, ruik, bekijk het product om een beoordeling te maken. 

Bij een TGT datum zijn de producten maar te gebruiken tot, na die datum kan je ze dus best niet meer gebruiken. Dit omdat de veiligheid van deze producten dan niet meer gegarandeerd kan worden. Producten waar je deze soort houdbaarheidsdatum op kan vinden zijn bijvoorbeeld vlees, vis, vers gesneden groenten,… . 

Gebruik dus steeds je verstand en je zintuigen om een product te beoordelen! En op die manier kan jij jouw steentje bijdragen aan een vermindering van de voedselverspilling! 💕 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.