Filter

Reset
 
  • Tips & Tricks

3 tips om je plastic gebruik te minderen 🥤

Mei Plasticvrij, een initiatief van Ineke Van Nieuwenhove, Anne Wislez en Maria Meulders. Drie geëngageerde vrouwen die meer afvalarme alternatieven willen zien. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand het gebruik van wegwerp plastic verminderen. Ik geef jou hieronder 3 laagdrempelige tips mee die ieeeedereen kan toepassen!

⭐️ TIP 1: weg met die vershoudfolie!

Je kent het zeker en vast wel. Je hebt een restje duuus, hupakeeee, vershoudfolie errond en ijskast in. Dat plasticje een tweede keer gebruiken doe je ook niet… niet echt duurzaam dus. Maaaar, voor alles is een oplossing! Bekijk deze siliconen dekseltjes van Ikea maar eens! (Btw, 2 vliegen in één klap: ikea shoppen en genieten van Zweedse balletjes! 😋) 

⭐️ TIP 2: Koop je pasta, rijst, couscous,... in grootverpakkingen of kies voor een verpakkingsvrije winkel!

Deegwaren zitten standaard in een (wegwerp)plastic verpakt. Rijst & couscous zitten vaak in een kartonnen doos, maar wel in apart verpakte plastic zakjes. Het duurzamer alternatief is om je deegwaren in grootverpakkingen te kopen, oooof, nog beter, in een verpakkingsvrije winkel. Ik zet je alvast op weg met 2 verpakkingsvrije winkels! 

🙆🏽‍♀️ ROBUUST! in Antwerpen, dicht bij de groenplaats. 

🙆🏽‍♀️ Defo koffiebar in Malle. Een koffiebar en verpakkingsvrije winkel in elkaar, zalig toch? 

⭐️ TIP 3: Omg, ijssssss! Hoorntje of potje?

Het is weer bijna zover… het ijsjes seizoen!! Ik kijk hier zooo hard naar uit en ik geniet van elk ijsje. Ook bij het eten van een ijsje kan je meewerken aan een vermindering van de wegwerp plastic! Kies voor een hoorntje! Of als je toch liever een potje hebt, neem er dan zelf eentje mee. Leve ijsjes! 🍦🍦🍦 

Met deze tips kan jij de eerste stappen zetten naar vermindering van plastic. Wil je nog meer weten over het initiatief mei plasticvrij? Neem dan zeker een bezoekje op de officiële website. Met welke tips ga jij aan de slag? Laat het achter in de comments! 🚀 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.