Filter

Reset
 
  • Food
  • Tips & Tricks

Lenna Omrani in de 'Seg Celien' podcast over plantaardig eten

In deze aflevering van de Seg Celien podcast geeft Lenna heel wat tips over hoe je plantaardig eten toegankelijk én super lekker kan maken! 🙌🏻

Plantaardig en vegetarisch eten lijkt voor velen een grote stap, maar Lenna Omrani – receptontwikkelaar én expert op gebied van plantaardige voeding – deelt haar inzichten en tips om dit zowel lekker als toegankelijk te maken. 🌱

Van hockey tot plantaardig Koken

Voordat Lenna zich volledig wijdde aan het ontwikkelen van heerlijke plantaardige recepten, was ze een topsporter in de hockeywereld. Helaas (maar yay voor ons 🙌🏻) maakten knie-operaties een einde aan haar sportcarrière, waardoor ze zich richtte op een nieuwe passie: voeding. Ze studeerde de richting voeding en diëtiek en ontdekte al snel de kracht en veelzijdigheid van plantaardig eten.

Lenna omarmt nu al geruime tijd een 100% plantaardig voedingspatroon, ondanks de kritiek die ze enkele jaren geleden kreeg. Haar toewijding heeft vruchten afgeworpen, resulterend in een succesvolle Instagrampagina waar ze haar plantaardige recepten deelt + 3 toppers van kookboeken! Ze begrijpt dat de overstap intimiderend kan lijken, maar benadrukt dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. 😋

Stap voor stap

Eén van Lenna’s belangrijkste tips voor beginners is om niet te streng voor jezelf te zijn. Begin met kleine stappen, zoals één plantaardige maaltijd per week. Begin met iets dat je al lekker vindt en experimenteer van daaruit verder. Denk aan gerechten met vertrouwde ingrediënten zoals kikkererwten of zwarte bonen.

Het is zo belangrijk om de juiste redenen te hebben om plantaardig te eten. Plantaardig eten heeft een positieve impact op je gezondheid, het welzijn van dieren en het milieu. Gebruik het niet als een excuus om voedingsmiddelen te vermijden.

Tips van Lenna!

Voor degenen die graag willen beginnen met plantaardig eten, biedt Lenna enkele praktische tips:

  1. Begin met kleine veranderingen en wees niet te streng voor jezelf.
  2. Kies maaltijden waar het gemakkelijk is om ingrediënten te vervangen, zoals het vervangen van koemelk door sojamelk in je havermout.
  3. Word een expert in een paar favoriete recepten en experimenteer met vervangende ingrediënten.
  4. Maak gebruik van mealprepping om het proces te vereenvoudigen en gerechten gemakkelijker te maken.

De belangrijkste: Vind plezier in het koken!

Geniet van de diversiteit en creativiteit die plantaardig eten biedt. Elk product heeft zijn eigen verhaal en smaak, dus wees nieuwsgierig en experimenteer. Lenna biedt zelfs workshops aan om anderen te helpen dit plezier te ontdekken en te omarmen.

Wil je graag deze podcast volledig beluisteren? Dat kan via spotify!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.