Filter

Reset
 
 • Opinie

Kan je specifiek buikvet verliezen?

Je hoort het zo vaak, mensen die vinden dat hun buikzone hun probleemzone is. Kan je specifiek op een bepaalde plek buikvet verliezen of bestaat er een speciaal dieet waarmee dit lukt? Dat kom je te weten in deze blog.

Online lees je al snel allemaal tips om snel buikvet te verliezen. Je zal op veel blogs de volgende tips lezen:

 1. Eet meer voedingsvezels & eiwitten
 2. Doe aan krachttraining
 3. Eet natuurlijk en onbewerkt
 4. Drink geen frisdranken en vruchtensappen
 5. Slaap voldoende en werk aan je stress

Tips om buikvet te verliezen, waarheid of mythe?

De tips die worden gegeven zijn vaak algemene tips voor een gezond voedingspatroon. Ze gaan geen wonderen verrichten om buikvet te verliezen. Je doet niets mis met je frisdrank inname te verminderen, meer te bewegen, veel voedingsvezels te eten en voldoende te slapen. Maar het is een fabel dat je kan kiezen waar je vet verliest.

Er is dus geen mirakeloplossing om je buikvet weg te krijgen. Laat je dus niet vangen door dit soort quick fixes.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 95% van de mensen die op dieet gaat, na 2 à 5 jaar terug op hun oude gewicht zitten. 66% komt zelfs meer aan dan dat ze gestart zijn. Dat komt doordat diëten je stofwisseling vertragen en je enzymen voor vetaanmaak en vetopslag verhogen. Je zal dus eerst afvallen, maar je lichaam zal alle energie die binnenkomt willen opslaan in je vetreserve. Je lichaam kan immers geen onderscheid maken tussen een dieet of een echte hongersnood.

Algemene tips voor een gezond gewicht

 • Maak komaf met eetbuien door op zoek te gaan naar de oorzaak van je eetbuien (in deze podcastaflevering leg ik je uit wat de 10 oorzaken zijn).
 • Leer je emoties beter te begrijpen zodat emotie-eten vermindert
 • Stop met het alles-of-niets-principe: nee, je dieet is niet om zeep als je een keer chocolade eet. Ook chocolade past in een gezonde levensstijl.
 • Behandel je lichaam niet als een vuilbak: stop met eten als je genoeg hebt.
 • Zoek een vorm van beweging die je leuk vindt en die je dus ook gemakkelijk kan volhouden.

Iedereen heeft een eigen gezond gewicht of fat set point. Dat is het gewicht waar jij gezond bent en waar je lichaam altijd terug naartoe zal willen gaan. Wil jij komaf maken met diëten, stoppen met jojoën en naar je fat set point gaan? Klik dan hier voor mijn gratis masterclass waarin je concrete handvaten krijgt.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.