Filter

Reset
 
  • Body

Hoe zorg ik voor mijn lichaam tijdens de zwangerschap?

Ik nam een podcast op over hoe ik de afgelopen weken heb ervaren tijdens mijn zwangerschap op vlak van voeding en beweging, en hoe ik voor mijn lichaam heb proberen te zorgen. Ik beantwoord enkele van de vragen die ik kreeg op Instagram.

Na de aankondiging van mijn zwangerschap, heb ik enorm veel reacties ontvangen op de vorige podcast over het proces naar zwanger worden. Het doet echt heel veel deugd om te horen dat het mensen heeft geholpen en misschien zelfs een taboe heeft doorbroken. Ik weet hoe moeilijk dit proces kan zijn en het voelt belangrijk om mijn platform te gebruiken om anderen te steunen. ❤️

"Hoe zorg je voor gezonde voeding tijdens je zwangerschap?"

Ik ga eerlijk zijn, het was niet altijd even gemakkelijker! Al snel begon ik last te krijgen van misselijkheid. 🤮 Na zes weken voelde ik me uitgeput en in de eerste 12 weken heb ik bijna niet of nooit gekookt. Florian heeft ons door deze periode heen geholpen met voedzame maaltijden, wat echt een lifesaver was. 🙌🏻

Snacks waren een ander verhaal. Ik greep sneller naar koekjes, maar gelukkig kwam Florian vaak thuis met gesneden fruit van de winkel, wat er voor zorgde dat ik toch voldoende vitaminen binnenkreeg. 🥝

Voor het ontbijt kies ik meestal voor yoghurt met granola en een stuk fruit, zoals aardbeien, appel of mango. Ik weet dat dit mij genoeg energie geeft en mij lang verzadigd houdt.

"Sport je nog?"

Ik ben zeker blijven sporten, hoewel ik goed luister naar mijn lichaam en mijn hartslag laag houd tijdens het lopen. Ik sport ongeveer twee keer per week: één keer met een personal trainer en één keer hardlopen. Het is belangrijk om niet te veel van jezelf te vragen en soms sla ik een sessie over als ik me te moe voel. Probeer je daar dan ook zeker niet schuldig over te voelen!

"Zijn er dingen die je niet mag eten, dat je mist?"

Sommige dingen mis ik wel, zoals carpaccio, preparé en een lekker spiegelei. 🍳 Maar over het algemeen valt het mee. Ik probeer elke dag 2 à 3 stuks fruit te eten, en hoewel ik niet altijd zin heb in fruit, doe ik het voor Pip. (onze werknaam, zeker nog niet de echte naam!)

"Op welke manier zorg je voor jezelf?"

  • Regelmatig iets eten om misselijkheid te voorkomen.
  • Dagelijks 2 à 3 stuks fruit eten.
  • Voldoende groenten binnenkrijgen, wat soms een uitdaging kan zijn.
  • Meestal kiezen voor volkoren producten, maar niet te streng zijn als het een keer niet lukt.

Het belangrijkste is om te doen wat voor jou haalbaar is! Voor sommige mensen is eten tijdens de zwangerschap een enorme uitdaging. Maak het jezelf makkelijk: bereid gesneden fruit voor en kook dubbele porties. Het hoeft niet perfect te zijn. Ons lichaam doet iets ongelooflijks door een kind te baren, en dat moeten we waarderen en goed voeden! 🥰

Van zodra mensen weten dat je zwanger bent, is je lichaam opeens een publiek bezit

Wat ik ook merk is dat zodra mensen weten dat je zwanger bent, je lichaam ineens ‘publiek bezit’ lijkt te worden. Mensen komen aan je buik en geven opmerkingen. Ik stel mijn grenzen hierin duidelijk en laat weten dat ik dergelijke opmerkingen niet op prijs stel.

Probeer vooral te genieten van je zwangerschap en niet te veel zorgen te maken. Dit is zeker een uitdaging voor mij, vooral omdat controles zo ver uit elkaar liggen. Ik word vaak enorm zenuwachtig voor een controle, iets waar ik nog aan werk.

Wil jij graag de volledige podcast beluisteren? Dat kan op Spotify onder ‘Seg Celien’!

 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.