Filter

Reset
 
  • Body
  • Zelfliefde

Joke Emmers in de 'Seg Celien' podcast over onzekerheden, dikker zijn en kritiek

Ontdek haar persoonlijke ervaringen en inzichten over de kracht van zelfacceptatie en positieve verandering!

Joke Emmers, bekend van haar veelzijdige rollen in theater en televisie, deelt in een boeiend gesprek wat meer over haar zelfbeeld, representatie en inclusiviteit in de media. Haar droom was altijd om een breed publiek te bereiken en positieve impact te maken, een doel dat ze vandaag de dag nastreeft met haar werk in het theater. 🎭

Stereotiepe rollen

Een van de aspecten waar Joke openhartig over spreekt, is haar ervaring met het krijgen van rollen vanwege haar lichaamstype. Uiteraard wilt ze graag gekozen worden vanwege haar acteertalent en niet alleen vanwege haar uiterlijk.

Ze wordt vaak gevraagd voor de molligere, domme, luie, grappige vrouw ipv de intelligente, gezonde, actieve vrouw. Joke krijgt ook vaak de bijrol, “waarom mag een dikkere vrouw nu eens niet de hoofdrol krijgen?” Het stigma van stereotiepe rollen voor ‘mollige’ vrouwen raakt zeer aan het hart van Joke, die gelooft dat er nog veel werk te doen is op het gebied van representatie en diversiteit in de tv-wereld.

Houdbaarheidsdatum bij vrouwen

Een ander belangrijk thema dat naar voren komt in het gesprek is de onvoorspelbaarheid van de media-industrie. Joke deelt haar zorgen over de beperkte kansen voor vrouwen na een bepaalde leeftijd en de dubbele standaarden die nog steeds gelden in de castingwereld.

Wat als Joke geen actrice was geworden?

Naast haar werk als actrice, deelt Joke haar diepgaande interesse in gebarentaal en orthopedagogie. Als ze niet in de entertainmentindustrie zou werken, zou ze graag lesgeven en anderen helpen communiceren. Deze passie voor inclusie en het verlangen om anderen te helpen, zijn waarden die ze heeft meegekregen vanuit haar opvoeding en familieachtergrond.

Joke over haar lichaamsbeeld

Zelfliefde en zelfacceptatie zijn niet altijd gemakkelijk voor Joke geweest. Ze deelt openhartig haar voortdurende strijd met lichaamsbeeld en het jojo-effect van diëten. De steun van haar partner heeft haar geholpen om zichzelf te accepteren en van haar lichaam te houden, een waardevolle les die ze graag met anderen deelt.🧡

Het gesprek met Joke illustreert de kracht van positieve bevestiging en de schadelijke impact van ongevraagd commentaar op sociale media. Ze benadrukt het belang van zelfzorg, inclusie en het delen van persoonlijke verhalen om anderen te inspireren en te laten zien dat ze niet alleen zijn!

Beluister hieronder de volledige podcast:

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.