Filter

Reset
 
  • Opinie

Het verhaal van Jessy

Enthousiaste Jessy volgde het Destination Healthy Habits traject. Ze deelt haar verhaal graag met mensen die dezelfde struggles ervaren voordat ze het traject volgden.

Jessy vóór het traject

De dietculture zat er echt ingebakken bij mij.

‘Voor het traject was ik echt depressief. Ik had een burn-out en ik wou dat niet toegeven. Ik zag mezelf niet graag. Ik had geen energie. Ik deed alles voor anderen en vergat zo mezelf. Daarnaast kon ik ook niets loslaten en wist ik niet hoe ik kon intunen met mezelf.

De dietculture zat er echt ingebakken bij mij. Toen ik 6 of 8 jaar was, kreeg ik voor het eerst te horen dat ik te dik was en moest afvallen. Dat was echt op een jonge leeftijd. Ik kreeg constant het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik heb verschillende soorten diëten geprobeerd: maar 40 gram pasta? Ik dacht echt “oh my god”. Mijn vriend zei toen ook “Hoe weinig eet jij nu? Doe maar normaal en eet gewoon wat je nodig hebt om geen honger te hebben”.

Voordat ik in het traject stapte had ik wel de weegschaal al wat losgelaten. Ik woog mijn eten ook niet meer af. Emo-eten en zwart-wit denken was ik nog niet meester. Ik zat nog in de gewenningsfase.’

Het kantelpunt

‘Ik ben Celien beginnen volgen door een repost van Eva Mouton. Het principe van intuïtief eten kende ik immers al. Ik dacht: ik ga eens verder kijken. Na de zoveelste eetbui dacht ik “F*ck it, ik schrijf me nu echt in”. Ook al at ik al vrij intuïtief, die eetbui heeft me over de streep getrokken om toch echt met begeleiding aan de slag te gaan.’

 

Jessy na het traject

‘Mijn grootste win uit het traject is dat ik eindelijk zorg ben beginnen dragen voor mezelf en dat ik ben beginnen geloven in mezelf. Ik voel eindelijk aan wat ik echt nodig heb. Ook voel ik aan waar ik nog mee struggle en ik kan daar echt mee aan de slag gaan.

Ik kan nu ook perfect aanvoelen wanneer ik genoeg heb, niet alles moet meteen op.

Ik eet meer mindful. Vaak scrollde ik tijdens het ontbijt op Instagram, waardoor ik alles binnenspeelde zonder het goed en wel door te hebben. Nu eet ik meer op mijn gemak. In het dagelijkse leven at ik al veel fruit en groenten, maar nu heb ik een volledige kast vol met snoep en chips en is dat niet direct op: da’s nieuw. Ik kan nu ook perfect aanvoelen wanneer ik genoeg heb, niet alles moet meteen op.

Ik heb geen zin meer om me te overeten. Geen zin meer om me ongemakkelijk te voelen. Geen zin meer om mijn broek open te moeten zetten. Zelfs bij een buffet kom ik niet meer in de verleiding. Ik zeg dan tegen mezelf dat ik me niet ga overeten. Er zijn nog genoeg momenten dat ik een koffiekoek kan eten: wanneer ik er echt zin in heb!

Goede raad van Jessy

‘Het traject klinkt misschien als veel geld, maar het is dat wel waard want je krijg levenslang toegang tot de video’s. Daarnaast heeft het zoveel impact op je dagelijkse leven en dat is echt onbetaalbaar. Soms kijk ik de video’s ook nog terug.’

Het effect van Destination Healthy Habits in één woord

‘Levensveranderend.’

 

Hier kan je ontdekken of het Destination Healthy Habits traject iets voor jou is!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.