Filter

Reset
 
  • Body

Zelfzorg is veel meer dan een warm bad nemen en ervan genieten…🛁

Heb jij het vaak ook echt heel druk en loop je jezelf hierdoor soms voorbij? Ik ken het! Daarom geef ik je graag enkele tips mee!  

Z•e•l•f•z•o•r•g ~ de mate waarin een mens in staat is voor zichzelf te zorgen. Wie mij volgt op Instagram is het misschien niet ontgaan dat ik zelfzorg echt suuuuper belangrijk vind… . Ik hoor vaak dat als we spreken over gezond zijn, dat mensen concluderen dat je dat alleen met gezonde voeding bereikt, maar dat is helemaal niet zo! De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde een definitie op voor gezondheid en die leidt ‘Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en niet van louter het ontbreken van ziekte.’ Niet alleen te bereiken met voeding dus…

Ik geef je graag een paar tips om te leren kiezen voor jezelf, om te leren zorgen voor jezelf, om te leren jouw lichaam graag te zien!

🙈 Durf nee te zeggen, zet jezelf op de eerste plaats!

Ik zie vaak dat mensen zichzelf voorbij lopen. Het is snel gebeurd, maar probeer dit niet te doen! Kies op tijd voor me-time. Wat bij mij altijd helpt om te ontspannen? Een lekker warm bad met een boek. Misschien kan jij hier ook helemaal zen van worden? Zoek iets waarvan jij tot rust kan komen, en dat kan evengoed eens een goed tochtje joggen zijn!

🙈 Vergelijk jezelf niet met anderen.

Iedereen doet dit toch wel eens? “Ooh jij ziet er zoveel beter uit dan ik” “Jij bent hierin echt veel beter”. Iedereen is anders, iedereen heeft dan ook zijn eigen kwaliteiten. Probeer op jezelf te focussen en niet op iemand anders!

🙈 Probeer jouw lichaam te geven wat het nodig heeft, probeer te luisteren naar jouw lichaam.

Net thuis van een super drukke werkdag en eeeecht geen zin om te koken? Durf dan ook te kiezen voor misschien een iets minder gezonde maaltijd, maar wel iets wat je mentaal gaat verzadigen! Ook dat is voor jezelf zorgen. Maar uiteraard ook de keerzijde. Geef je lichaam de nodige vitamientjes, want ook hiermee zorg je voor je lichaam.

🙈 Accepteer jouw lichaam.

Ik weet het, dit is spijtig genoeg in onze maatschappij zoooo’n struggle, maar dat is voor niets nodig! Elk lichaam is uniek. Er zijn geen twee dezelfde personen (zelfs een tweeling niet😉). Probeer dus gewoon te accepteren wie jij bent, iedereen is mooi op zijn manier. En weet, gij zijt van goud!

🙈 Durf om professionele hulp te vragen.

De bovenstaande tips kunnen je al een eindje verder helpen. Maar spijtig genoeg is het allemaal niet zo gemakkelijk. Schaam jezelf dus absoluut niet om hulp te vragen.

 

Disclaimer: een blogpost alleen kan jou niet leren jezelf graag te zien. Ik geef je enkele tips om een stapje dichter te komen, maar ik merk dat er bij veel mensen vaak meer nodig is om jouw lichaam volledig te accepteren en er maximaal voor te zorgen.

Wil jij de eerste stappen zetten naar meer zelfzorg en jezelf op de eerste plaats leren zetten? Bekijk dan zeker hier mijn self-love manual! Een laagdrempelig werkboek met toffe oefeningen 🤩

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.