Filter

Reset
 

Wie is Celien van Healthy Habits?

Een diëtiste die mensen wil helpen terug te stralen door te stoppen met diëten.

Dat is hoe je mij kort kan omschrijven. Ik ben Celien Rombouts. Ik ben diëtiste, maar ook intuïtief eten coach, diabeteseducator en leerkracht. Dat allemaal met de missie om vrouwen te helpen een einde te maken aan hun dieetstrijd en op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven waar je ook nog kan genieten van een stuk chocolade en een lekkere pasta (die je echt niet moet vervangen door courgetti).

Mijn ultieme droom? Dat iedereen komaf maakt met diëten, terug naar de signalen van haar lichaam leert luisteren en dat liefst met een goede portie zelfvertrouwen en zelfliefde er bovenop!

Je kent me misschien van:

10 weetjes over mezelf!

  1. Ik ben 28 lentes oud. 🎂
  2. Ik ben zot van katten en heb er 2 in huis! Chili en Cuba. 😻
  3. Ik heb een vriend Florian waar ik 10 jaar mee samen ben. 👫
  4. Je vindt mij bijna elke avond in mijn bad. Hello me-time. 🛁
  5. Ik ben voornamelijk extravert. 👋🏽
  6. Mijn lievelingseten is frietjes met stoofvleessaus en satékruiden. 🍟
  7. Ik ben Healthy Habits 4 jaar geleden opgestart en heb daarvoor in het UZA gewerkt als kinderdiëtiste. 👶🏼
  8. Ik ben dolverliefd op mijn metekindje, Oona. 💕
  9. Het liefst van al ga ik in het weekend met vriendinnen koffietjes drinken. 👯‍♀️
  10. Ik ben zot van reizen, liefst van al avontuurlijk met een backpack! 🌎

De filosofie van Celien

Ik struggelde zelf jarenlang met eten. Na enkele opmerkingen uit mijn omgeving toen ik puber was startte ik met mijn eerste dieet. Ik schrapte alle zogenaamde ongezonde voedingsmiddelen en ging voor caloriearme alternatieven. Gevolg? Ik bleef goesting hebben in alles wat suiker of vet bevatte. Het ging zo ver dat ik elke avond makkelijk 1 zak chips naar binnen smokkelde en stiekem ging eten. Op 3 maand tijd kon ik 10 kilo afvallen, maar op 2 maand tijd ook 15 kilo terug aankomen.

Na jaren struggelen ben ik eindelijk sinds enkele jaren verlost van het diëten. Ik ben dankbaar dat ik geen tientallen jaren van mijn leven heb verspild en dat is waar ik nu anderen ook mee wil helpen.

Naast ervaringsdeskunidge, ben ik ook expert. Ik ben diëtiste, intuïtief eten coach én heb al verschillende opleidingen in de voedingspsychologie achter de rug. Ik begrijp éindelijk waarom mensen moeilijk iets kunnen volhouden en hoe je dat concreet kan aanpakken. En vooral: het moet niet zo moeilijk zijn!

Podcast Wil je mijn verhaal liever beluisteren?

Wist je al dat ik een eigen podcast heb? In Seg Celien babbel ik over alles wat je over mij (en mijn gasten) wil weten.

Boeken Ik mocht al 2 boeken uitbrengen

Healthy Habits kookboek

Wil je graag voedzaam en vers eten, maar heb je geen tijd of zin om urenlang achter de kookpotten te staan? Of mis je vooral inspiratie voor die lekkere gerechten en ben je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ helemaal beu? Dan is het Healthy Habits Kookboek iets voor jou!

F*ck it, maandag start ik écht

Dit boek is voor iedereen die altijd op dieet is. Voor iedereen die eindeloos geluk blijft zoeken in een slanker lichaam. Voor iedereen die de hele dag door calorieën telt, om toch maar teleurgesteld op die weegschaal te staan. Want het zit zo: diëten werken niet.