Wie is Celien van Healthy Habits?

Een diëtiste die mensen wil helpen terug te stralen door te stoppen met diëten.
Dat is hoe je mij kort kan omschrijven. Ik ben Celien Rombouts. Ik ben diëtiste, maar ook intuïtief eten coach, diabeteseducator en leerkracht. Dat allemaal met de missie om vrouwen te helpen een einde te maken aan hun dieetstrijd en op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven waar je ook nog kan genieten van een stuk chocolade en een lekkere pasta (die je echt niet moet vervangen door courgetti).

Mijn ultieme droom? Dat iedereen komaf maakt met diëten, terug naar de signalen van haar lichaam leert luisteren en dat liefst met een goede portie zelfvertrouwen en zelfliefde er bovenop!

Ik was een eeuwige diëter

"Celien, gij zijt precies wel wa bijgekomen hé?" "Celien, zijt gij nie een beetje verdikt?": de uiteraard goedbedoelde opmerkingen van mijn omgeving die mij als tiener triggerden om voor het eerst op dieet te gaan.

Op mijn 15 jaar ging ik van een zorgeloze puber naar een echte diëter. Ik ging op zoek naar manieren om af te vallen. Dat zorgde ervoor dat ik brood ging vermijden, dat ik slechts een halve banaan durfde eten, dat ik geen chocolade en chips meer at, dat ik zo weinig mogelijk at,… Van de zorgeloze puber bleef niet veel meer over.

De strijd met de weegschaal werd alleen maar erger en ik voelde me gefaald omdat ik dit niet kon volhouden.

Ik werd dikker door te diëten

Een jarenlange strijd begon. Er zijn maar weinig diëten die ik niet geprobeerd heb. Terwijl ik op zoek was naar dé oplossing om zo slank mogelijk te zijn, had ik alleen maar meer zin in chocolade, chips en nootjes. Daardoor belandde ik in een vicieuze cirkel van cravings, eetbuien en emotie-eten.

Ondanks al mijn moeite om af te vallen, werd ik alleen maar dikker. Ik ging niet meer op de foto met vriendinnen. Ik ging niet meer op restaurant. Ik droeg enkel nog zwarte kleren. Ik droeg geen shortjes meer. Ik ging niet shoppen want ik kwam altijd wenend thuis.

Kort gezegd: ik was compleet, maar dan ook compleet verloren.

Ik ontdekte intuïtief eten

Ik dacht écht dat het aan mezelf lag. Ik had niet genoeg karakter om een dieet vol te houden. Tot er een punt kwam waarop ik hier genoeg van had. Ik was het diëten zó beu. Ik begon meer naar mijn lichaam te luisteren. Ik vertrouwde op mijn lichaam in plaats van op externe regeltjes.

Zo begon ik -zonder dat ik het wist- meer intuïtief te eten. Ik had nog nooit van die term gehoord en koos dus ook niet bewust voor die aanpak. Toen ik er later voor het eerst over las, besefte ik dat intuïtief eten exact was wat ik deed.

Daarom besliste ik om er mijn persoonlijke missie van te maken om mensen te begeleiden in hun weg naar intuïtief eten!

Ik ben gecertifieerd intuïtief eten coach

Intuïtief eten, wat is dat nu eigenlijk? Dat zou eigenlijk gewoon eten zijn als diëten niet bestonden. Niet compenseren, geen calorieën tellen, jezelf niet schuldig voelen & niet het gevoel hebben dat je dag om zeep is als je een stuk chocolade hebt gegeten.

Door de maatschappij en de dieetcultuur is het ons afgeleerd om dit te doen. We vertrouwen liever op externe regels dan op ons eigen lichaam. Daarnaast zorgt die verdomde weegschaal er niet bepaald voor dat jij jezelf beter voelt!

Daarom wil ik jou leren intuïtief eten: zodat jij terug plezier vindt in eten, niet meer eindeloos hoeft te diëten, je gezond gewicht bereikt én eindelijk je eigen lijf terug vertrouwt. Klinkt fantastisch, toch?

Celien in 90 seconden

Wil je Celien beter leren kennen?

Wil je nog meer over mij te weten komen? Check dan even dit filmpje!

Wil je mijn verhaal liever beluisteren?

Seg Celien podcast
Wist je al dat ik een eigen podcast heb? In Seg Celien babbel ik over alles wat je over mij (en mijn gasten) wil weten.
Seg Celien podcast
#healthyhabits