Filter

Reset
 
  • Opinie

Detoxen, bullshit of echt een goed idee

De zomer komt eraan en je ziet ze weer overal verschijnen, de detoxkuren. Maar werken deze nu echt, zijn ze wel gezond en zijn er alternatieven?! 

Werken detox kuren? 🍋

Je kon het misschien al vermoeden, maar nee. Een quick fix om al je problemen op te lossen bestaat er niet, dus nee, ook de detoxkuren die je naar je kop gesmeten krijgt werken niet. Jouw lever breekt schadelijke stoffen in jouw lichaam af. Vervolgens worden ze door onze longen (via onze ademhaling), urine of stoelgang verwijderd uit het lichaam. En daar kan een ongelofelijk dure detoxkuur niets aan veranderen…

Zijn detoxkuren gezond? 👩🏽‍⚕️

De meeste detoxkuren zijn onschadelijk, maar nog durf ik er mijn hand niet voor in het vuur steken. Ze verschillen namelijk allemaal in samenstelling en onnodig vitaminen innemen kan natuurlijk ook zorgen voor een overdosering en je weet, teveel is nooit goed. 

Wat dan wel?

Gezonde voeding en luisteren naar je lichaam, dat is het enige waarmee je jouw lichaam gelukkig en gezond kan houden. Luister dus naar jouw lichaam en probeer gezond te eten. 100% gezond eten? Dat doet niemand. Probeer in verbinding te treden met je lichaam, dat weet heus wel wat je nodig hebt! 

  

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.