Filter

Reset
 
  • Food

Wat je altijd al wou weten over koffie ☕️

Sayyy whattt? Koffie vochtafdrijvend? Koffie verhoogt de cholesterol? Is er een aanbeveling van het aantal kopjes per dag? Drink ik dan best geen koffie meer? Je komt het hier allemaal te weten! 

✨ Koffie is vochtafdrijvend.

Gezever, het klopt dat koffie voor een snellere afvoer van water uit je lichaam zorgt, dus het kan zijn dat je sneller naar het toilet zal moeten lopen na het drinken van koffie. Echter zal er niet meer vocht worden uitgeplast dan normaal. Het gebeurt gewoon sneller waardoor het je de indruk kan geven dat koffie vochtafdrijvend is.

✨Er is een aanbeveling voor het aantal kopjes koffie per dag.

Juist! Koffie bevat cafeïne. Cafeïne is een stof die in te grote hoeveelheden voor angstgevoelens, slaapproblemen en rusteloosheid kan zorgen. Dit hangt wel van persoon tot persoon af. Daarom geldt er een algemene aanbeveling van maximaal 4 standaard kopjes per dag.

✨ Koffie verhoogt de cholesterol.

Dit is een moeilijke. In koffie zitten twee stoffen die inderdaad de cholesterol kunnen verhogen, namelijk: cafestol en kahweol. Nu kan je die stoffen zelf wel aanzienlijk verminderen in jouw kopje, dit door de wijze waarop je je koffie zet. Als je je koffie met een filter bereidt, blijven de stoffen grotendeels achter in de filter. Wanneer je ongefilterde koffie drinkt is dit niet het geval.

Is koffie dan gezond?

Jep! Wanneer je een beetje rekening houdt met de bovenstaande aandachtspuntjes is koffie zeker een gezonde drank. Zwarte koffie is altijd de gezondste. Het spreekt voor zich dat toevoeging van suiker een koffie minder gezond maakt. Maar probeer vooral te genieten van jouw kopje warme liefde! 🥰

 

Ben jij vooral fan van de koffietjes met smaakjes? 😁 Een tijdje geleden maakte ik een DIY-versie van de vegan speculatte! Ontdek hem hier.  Kan jij ook zoooo hard genieten van jouw koffietje in de ochtend? Reageer “☕️” met daarbij jouw favoriete koffie onder deze blogpost! 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.