Filter

Reset
 
  • Opinie

Afslankpillen, een goed idee?

Je wil vermageren. Liefst zo snel mogelijk en liefst met zo weinig mogelijk moeite. Herkenbaar? Dan heb je je misschien deze vraag al eens gesteld: Welke afslankpillen helpen om snel te vermageren? En zijn er afslankpillen die echt werken?

 

Soorten afslankpillen

Welke afslankpillen zijn er allemaal?

  • Pillen die de vetverbranding bevorderen
  • Kruidenmengsels en kruidenthee die laxerend en vochtafdrijvend werken
  • Preparaten met algen, lecithine, zeewier of gisten. Deze stimuleren zogezegd de schildklierwerking, maar ze hebben vaak ook een laxerend effect
  • Supplementen die de opname van vet in de darm zouden remmen
  • Supplementen die de vetverbranding zouden stimuleren
  • Zwelmiddelen en vezelpreparaten die zwellen in de maag, waardoor je hongergevoel onderdrukt wordt

Werken dit soort pillen en preparaten om af te vallen?

Er is op dit moment onvoldoende wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat dit soort pillen en preparaten je helpen om gewicht te verliezen. Het onderzoek dat werd gedaan, is vaak op dieren of in het labo.

Zijn pillen dan slecht voor je gezondheid?

Het innemen van dit soort pillen kunnen heel wat bijwerkingen geven, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Ik raad je aan om er niet mee te starten maar echt op een dieper niveau aan je gedrag te werken.

Wat moet ik dan wel doen?

Als je naar jouw gevoel op dit moment te veel weegt, weet dan dat het geen goed idee is om op dieet te gaan of voor een quick fix te kiezen om snel wat kilo’s af te vallen. Start met werken aan je kijk op voeding, luister naar je lichaamssignalen, verhoog je bewustwording, onderzoek de oorzaak van je eetbuien,… Dit zijn allemaal tips die je verder zullen brengen, want alle andere klassieke adviezen om af te vallen heb je misschien al eens gehoord, maar nooit kunnen volhouden.

Laat je dus niet vangen door al die blogs die je afslankpillen aanraden om snel wat kilo’s te verliezen. Hoeveel geld wil jij blijven uitgeven aan al die quick fixes om af te vallen? Start met het opbouwen van gezonde eetgewoonten en intuïtief eten. Wil je concrete tips hoe je daarmee kan starten? Download dan mijn gratis masterclass.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.