Filter

Reset
 
  • Food

10x vegeterische dinnerrecepten

Tijd om de keuken in te duiken? Zeker wel! 😁 Ik geef je 10 van mijn favoriete veggie diner recepten!

Je hebt het misschien al gemerkt maar de meeste Healthy Habits recepten zijn veggie 😍🌱 Ik eet zelf ook meestal veggie! Je hoeft niet onmiddellijk te grijpen naar een vleesvervanger, groenten en aardappelen (al is dat ook helemaal prima) maar je kan super creatief omgaan met vegetarisch eten. Tijd om de keuken in te duiken? Zeker wel! 😁 Ik geef je 10 van mijn favoriete veggie diner recepten:

1.Pasta met ricotta en spinazie

Dat spinazie en ricotta een topduo is, moet ik je niet vertellen! De ideale basis als saus om door je spaghetti te draaien. Een gerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat!

2.Orzo risotto met champignons en een gekookt eitje

Helloo comfort food

Heb jij met dit koude weer ook zoveel meer zin in ‘zwaardere gerechten’ zoals ovenschotels of pasta’s met heel veel kaas?

3.Griekse ovenschotel met rijst

In de Griekse keuken ben ik nog niet helemaal thuis, maar hun nationale trots ken ik wel, de feta!  Wist je dat de gemiddelde Griek wel 10 kg feta per jaar eet?

4.Chili sin carne met zoete aardappel

Ook zonder vlees tovert deze Mexicaanse klassieker de zon op tafel!

5.Sobanoedelsoep

Vandaag staat er een maaltijdsoep op de menu met een heleboel Oosterse smaken. Deze sobanoedelsoep is een super simpel éénpansgerecht dat in 20 minuten op tafel staat!

6.Parelcouscous met tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas

Parelcouscous is de iets dikkere versie van de traditionele couscous. Deze kleine bolletjes zijn net iets groter en geven een heerlijk mondgevoel, love de textuur. Je vult de couscous aan met enkele verse groenten, eventueel wat noten en kaas en je hebt een zalig frisse maaltijd op tafel staan. Zie in het recept hieronder wat ik allemaal heb toegevoegd aan de salade!

7.Ratatouille aardappelgratin

Ratatouille, een typisch Frans gerecht met verse stukken groenten waaronder courgette en tomaten. Super lekker bijvoorbeeld met rijst, maar zeker en vast ook met een aardappelgratin. Loooove aardappelgratin en zeker het krokante korstje van kaas.

8.Geroosterde pompoensalade

Pompoen is niet alleen super lekker in soep, maar zeker ook in een salade! Check hier een heerlijk recept met geroosterde pompoen en feta!

9.Ovenravioli met spinazie en champignons

In minder dan 30 minuten heb je deze heerlijke ovenschotel van ravioli en spinazie op tafel staan!

10. Groene veggie lasagne

Weer eens wat anders dan de klassieke lasagne bolognaise. Ik maakte deze lasagne voor de collega’s en ik moet zeggen dat ik het toch wel spannend vond om deze groene lasagne zonder vlees op tafel te zetten. Maar ik had change want ze vonden ‘m heeeeerlijk!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.