Filter

Reset
 
  • Body
  • Tips & Tricks

Hoe reageer je op dieetgesprekken?

Helpppp! Er staat een familiefeest/vriendenweekend… op de planning en je weet nu al dat dat een lijdensweg wordt… Want tante X of vriendin Y zit weer aan een nieuw dieet waarover iedereen MOET horen. No thanks. Maar hoe wimpel je dat nu sympathiek en snel af? Ik geef je enkele tips!

De zomer komt er bijna aan en dat wil ook zeggen: overspoeld worden door de dieetcultuur. Je zal bijvoorbeeld veel advertenties, die gewichtsverlies promoten, zien voorbij komen, maar ook in je directe omgeving zal er meer dieetcultuur aanwezig zijn. Je tante Ria die vraagt of je bent bijgekomen, je mama die misschien commentaar geeft of je dat dessert nog wel zou pakken en je nichtje is misschien op 1 of andere wonderbaarlijke wijze veel kilo’s afgevallen met een dieet.

Hoe reageer je nu op zo een dieetgesprekken? Je kan er op verschillende manieren mee omgaan:

1.Verander van onderwerp

Hou een paar nieuwtjes of verhalen achter de hand om het onderwerp subtiel maar toch beslist te veranderen. 👀

2. Vertel waarom je liever niet over kilo’s of diëten praat.

Als ze horen dat ze bij jou helemaal niet kunnen komen stoefen over hun 3 weken zonder suiker, zal de interesse hopelijk ook snel gedaan zijn.

3. Focus je op jezelf en zet jezelf even op de achtergrond

Is het een gesprek met meerdere mensen? Probeer even uit te zoomen of je uit het gesprek te verwijderen. Kan je helpen in de keuken? Wil er nog iemand iets te drinken? Misschien kan je even naar het toilet om de laatste Tiktoks stiekem te checken. 😛

4. Als de focus op jouw gewicht ligt…

Als je commentaar krijgt op je gewicht, leg dan uit dat je zelf in de spiegel kan kijken, je weet hoe je eruitziet & dat je liever geen commentaar meer krijgt, hoe ‘goed’ het ook bedoeld is.

5. Toch het gesprek aangaan

Als je er de energie voor hebt, kan je in gesprek gaan en uitleggen waarom diëten niet werken. OPGELET: mensen die net met een nieuw dieet zijn gestart, hebben vaak een honeymoonfase. Ze zijn dan helemaal ‘in love’ met hun nieuwe dieet, dus een discussie hier mee starten is niet slim en verspilde energie!

Heb jij nog tips? Of hoe pak jij zo’n gesprekken aan? Let me know in de reacties!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.