Filter

Reset
 
  • Tips & Tricks

Maak je sociale media triggervrij in 3 stappen

Ben jij het ook zo beu om elke 5 stories geconfronteerd te worden met de eerstvolgende dieethype, ‘ik ben zo 20 kg afgevallen’ of ‘deze sapjeskuur MOET je proberen’? Met deze drie stappen maak je van je sociale media een VEEL fijnere plek.

Ontvolg iedereen die je een slecht gevoel geeft

Ja, het voelt genadeloos en soms zelfs een beetje harteloos. Maar jouw feed, jouw regels. Jij kiest helemaal zelf wie je volgt. Geeft die persoon je geen fijn gevoel om eender welke reden? Die ontvolg knop bestaat met een reden.

Het is het écht niet waard om je bij elke story te laten triggeren. Ontvolg je liever niet omdat je deze persoon bijvoorbeeld persoonlijk kent? Je kan ook altijd zijn/haar/hun stories en/of posts dempen. Dan volg je hen in theorie nog, maar zie je geen content meer verschijnen.

Dit doe je door in je storybalk langs de profielfoto te drukken. Er verschijnt een menu waar je kiest voor de optie ‘dempen’ en vervolgens kies je voor ‘verhaal dempen’ of ‘verhaal en berichten dempen’.

Demp je voorgestelde berichten

Instagram staat sinds een tijdje vol met berichten van mensen die je helemaal niet volgt. Daar kunnen soms onaangename verrassingen tussen zitten. Diet culture is overal 👀. Maar er is een oplossing (helaas alleen een tijdelijke). Je kan bij een voorgesteld bericht op het kruisje klikken en kiezen om te dempen voor 30 dagen. Dan zie je een maand lang enkel content van de mensen die je volgt.

Schakel dieetadvertenties uit op Instagram

Je kan nu op Instagram je advertentie voorkeuren doorgeven. Heb je liever over bepaalde onderwerpen geen gesponsorde content meer? Dan laat je dat gewoon even weten aan Instagram.Hoe je dat precies moet doen, vind je in deze blogpost.

Je sociale media helemaal triggervrij maken zal misschien nooit lukken, maar met deze tips kom je sowieso al een heel eind! Word jij nog regelmatig door sociale media getriggerd? Laat het weten in de comments!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.