2 november 2022

4 tips voor een beter lichaamsbeeld

Body
Zelfliefde
Tips & Tricks

Laat jij het plonsen met je kinderen aan je voorbijgaan omdat het in zwemkledij moet? Of sport je bijvoorbeeld liever niet puur om de blikken van anderen te vermijden? Zonde, right?

Het leven is veel te kort om niet elke dag met volle teugen te genieten, toch? Waarom laten we ons dan toch nog megahard beïnvloeden door die ene bedenkelijke blik aan het zwembad van die onbekende of die verdomde maatschappij met onhaalbare schoonheidsidealen?

Ons lichaam, het is een dingetje hé… Hoe werk je aan een beter lichaamsbeeld? Hoe ga je je lichaam liever zien? Ik geef je vier tips mee om te starten!

 

 

TIP 1: Vermijd grote spiegels

Dit kan triggerend werken als je nog heel hard gefocust bent op je uiterlijk. Ik heb dit zelf gemerkt tijdens mijn verhuis. Het eerste jaar hadden wij geen grote spiegels in huis en (zonder dat ik het zelf door had) is mijn zelfbeeld er erg op vooruit gegaan!

 

 

 

TIP 2: Maak je sociale media zo divers mogelijk

Een tip die ik regelmatig eens geef, maar je kan hem nooit genoeg horen! Volg profielen van mensen met diverse lichaamstypes. Staar je niet blind op die ene influencer met maatje 0. Maken dat soort profielen je onzeker? Ontvolgen die handel! Het is het echt niet waard.

 

 

 

TIP 3: Gooi je weegschaal weg.

Hij maakt je onzeker, zorgt ervoor dat je humeurig bent en dat je jezelf restricties wil opleggen. Voor niets goed dus. Je moest al weg zijn naar het containerpark!

 

 

TIP 4: Draag kleding waar je je goed in voelt

Als je je comfortabel voelt in je kleding straal je dat 100% uit. Wedden dat je meteen complimentjes krijgt van je collega’s? Weg met die te kleine kleding!

 

Welke tip pas jij al toe of ga je nu uitproberen? Laat het weten in de reacties!

Meer werken aan je zelfbeeld? Ik maakte een self-love manual. Een uitgebreid werkboek om eindelijk écht aan de slag te gaan met je zelfliefde en zelfbeeld. Ontdek hem hier!

Bekijk reacties

  • Geweldig deze tips ik ga er zeker gebruik van maken !
    Jutte
    2 november 2022
  • Ik gooide al mijn te kleine broeken weg en kocht nieuwe broeken 1 tot 2 maten groter. Het voelt zoveel beter!!! En euh door dat die zo niet spant lijk ik ook minder dik! Deal 2 x winst.
    Lien
    8 januari 2023

Laat je mening achter