Filter

Reset
 
  • Tips & Tricks

7 tips bij het mealpreppen

Sta jij vaak met de handen in het haar aan het fornuis ’s avonds? Het is een drukke dag geweest en nu moet je ook nog iets verzinnen om te eten… DE oplossing hiervoor is om te beginnen met mealpreppen. Het hoeft helemaal geen grote drempel te zijn met 101 bakjes, potten en pannen. Je kan perfect klein beginnen!

1. Doe waar je je goed bij voelt. 💕

Je hebt twee soorten mealpreppen. De ene is inderdaad het klassieke beeld waarbij je je maaltijden voor een hele week in bakjes klaarmaakt. Maar je kan ook perfect deeltjes van een maaltijd klaarmaken en in grote porties invriezen. Denk bijvoorbeeld aan een basis tomatensaus of een grote kom soep. Zo heb je altijd iets in huis om snel een maaltijd van te toveren.

2. Labelen, labelen, labelen. 🏷

Voorzie stickertjes om al je bakjes met eten te labelen. Je hebt ongetwijfeld al ooit aan de diepvries gezeten, twijfelend over wat die vijf bakjes met rode saus nu weer waren (Of niet, hallo planning king of queen!). Bespaar jezelf de chaos en label elk bakje duidelijk met wat erin zit, hoeveel porties het bevat en wanneer je het bereid hebt. Geen verrassingen!

3. Correct afkoelen, invriezen & ontdooien. ❄️

Laat je maaltijden altijd voldoende afkoelen buiten de koelkast (zo’n 2 uur). Je koelkast wordt niet gelukkig van warme potjes en laat ze zeker niet langer uitstaan zodat al je moeite niet voor niks geweest is! Maaltijden blijven 3 dagen goed in de koelkast en 3 maanden in de diepvriezer. Mealprep je voor een volledige week? Vries dan zeker de helft in.  

Zit je maaltijd in de diepvries? Dan kan je deze best de dag voordien uithalen en laten ontdooien in de koelkast. Is het een last-minute beslissing? Dan ontdooi je je maaltijd in de microgolf. 

4. Welke recepten kan ik makkelijk invriezen? 🧊

Naast spaghettisaus, gesneden groenten en soep kan je ook de recepten in deze blog eenvoudig invriezen! 

5. Ontbijt mealpreppen. ☕️

Moet de ochtend lekker snel gaan bij jou? Je kan ook je ontbijt mealpreppen! Deze chiapudding met dadels en pindakaas of deze overnight chiaoats met vers fruit kan je perfect de avond voordien klaarmaken.  

6. Varieer met dezelfde ingrediënten. 🥦

Maak grotere porties van bijvoorbeeld dezelfde groenten. Zo maak je minder potten en pannen vuil en ben je sneller klaar met mealpreppen. Je kan bij de Healthy Habits recepten ook zoeken op ingrediënten. Zoek bijvoorbeeld op ‘broccoli’ en je vindt alle recepten met dat ingrediënt terug. 

7. Maak het je niet te moeilijk. 💡

Ga geen 101 kookboeken uitpluizen met ingrediënten die je bij je vaste supermarkt niet vindt (tenzij je dat graag wil), simpel smaakt even goed! Noteer ook de recepten die je graag eet en die makkelijk te mealpreppen waren, zo hoef je de volgende keer niet opnieuw op zoek naar nieuwe recepten. 

Wat is jouw favoriete meal prep gerechtje? Laat het weten in de comments om elkaar te inspireren! 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.