Filter

Reset
 
  • Food
  • Opinie

Hoe bewaar je gesneden groenten langer? 它

Zie je er tegenop om een gezonde maaltijd met veel groentjes klaar te maken na een lange dag werken omdat het te veel tijd in beslag neemt om je groenten te snijden? Hier zijn enkele tips om gesneden groenten langer te bewaren zodat je na een lange dag direct aan de slag kan!

Ondanks dat de groentjes beschadigd worden bij het snijden en schillen, kan je voorgesneden groenten toch bewaren, maar enkel op voorwaarde dat ze zoveel mogelijk van licht en lucht afgeschermd worden. Je bewaart ze ook best in de koelkast (temperatuur van 4 tot 7簞C).‾ Fun fact: de onderste lade van de koelkast is hiervoor het meest geschikt! Waarom? Omdat de temperatuur daar het laagst is!

Wrap it up, put it in a bag, keep it fresh!

Snijd je de groentjes zelf? Leg deze dan niet open en bloot in de koelkast, maar wrap it up, put it in a bag so that we can keep them fresh! Hieronder vind je enkele manieren om dat te doen terug. Koop je voorverpakte, gesneden groenten? Let dan zeker op de houdbaarheidsdatum! Meestal staat hier de uiterste datum op waarop je de groentjes nog mag gebruiken.

Andere manieren

Zijn de groentjes in hun geheel versneden dan kan je deze bewaren in een glazen pot met water in en een afgesloten deksel. Vul je pot met water tot aan het deksel. Koud water is ook een belangrijk hulpmiddel in het maken van een transformatie van verlepte groentjes naar alive and kicking, ready to eat. Zo kan je bijvoorbeeld gesneden worteltjes veeeel langer in een pot met water bewaren!

Afhankelijk van de soort groente bestaan er ook typische methodes. Zo kan je salade in de saladezwierder bewaren of kan je deze met het poepje omhoog met een keukenpapiertje erop in een kom leggen. Zo wordt al het overtollige water opgenomen.

Heb je een enorm grote hoeveelheid aan groenten en wil je deze wat langer bewaren, dan is de diepvries ook een goed alternatief! 扒

 

Na het heel de tijd over groentjes gehad te hebben, ook zin in een lekkere gezonde portie groenten? Maak dan snel deze groene veggielasagne klaar! Ideaal om onze tips and tricks uit te testen bij een teveel aan groentjes Good luck!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.