Filter

Reset
 
  • Food
  • Opinie

Is zoete aardappel gezonder dan gewone aardappel?

Zoete aardappel is al een tijdje niet meer weg te denken. Meer en meer restaurants bieden ook zoete aardappelfrietjes aan (yum), maar ook op receptenblogs kan je er 101 dingen mee doen. Is het een ‘betere’ keuze dan gewone aardappel? Of kies ik gewoon wat ik zelf het lekkerst vind?  

In mijn inbox zit vaak de vraag of zoete aardappel een gezondere keuze is dan de klassieke aardappelen. Ik snap de verwarring helemaal, nu iedereen wel een mening over voeding heeft online. Ik leg je als diëtiste even uit wat het verschil is en of er eentje is. 

Voedingswaarden

Ik ga je niet vervelen met alle ingewikkelde cijfertjes en geef je in drie makkelijke puntjes mee wat je moet onthouden. 

  • Er is maar een mini verschil op gebied van energie (calorieën), koolhydraten, vetten en ijzers 
  • De klassieke aardappel bevat iets meer eiwitten 
  • Zoete aardappel bevat meer voedingsvezels, calcium en vitamine C 

Is zoete aardappel nu gezonder dan gewone aardappel?

Om te zeggen dat zoete aardappel effectief gezonder is, is veel gezegd. Het is wel duidelijk dat zoete aardappel beter scoort op voedingsvezels, calcium & vitamine C.  

Beide soorten aardappel zijn voedzame voedingsmiddelen en verdienen dus zeker een plekje in je wekelijkse menu. Maar kies vooral voor wat jij het lekkerste vindt! 😍 

Zelf in de keuken aan de slag gaan met zoete aardappel? Probeer dan zeker eens deze receptjes uit!

Chili sin carne met zoete aardappel

Geroosterde boerenkoolstamppot met stukjes kippenworst

Salade met geroosterde bloemkool en champignons

 

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.