Filter

Reset
 
  • Food
  • Opinie

9 dieetregeltjes die dikke zever zijn 😅

De dieetcultuur is overal, zelfs zonder dat je het door hebt. Denk jij dat je ervan verlost bent? Hier vind je de meest voorkomende dieetregeltjes die gewoon flauwekul zijn en die misschien nog ergens in een donker hoekje op de loer liggen. Laat je dus niet vangen en laat mij die regeltjes voor eeuwig en voor altijd uit je hoofd wissen.

Voor moest je het nog niet weten: ‘ons lichaam is tot heel veel in staat’. 💪 Dat is dan ook waarom we er zo goed voor moeten zorgen!! Ons lichaam is er dan ook toe in staat om fruit zelfs na onze maaltijd te verteren. Die worden zelfs door een ander stofje in ons lichaam verwerkt, dus je ‘gewone’ maaltijden kunnen nooit de vitamientjes van het fruit ‘blokkeren’.

⚡️ Cut the crap!! Of carb. Aardappelen en pasta zijn dikmakers.

Kom hé, zeg nu zelf, leven zonder pasta en patatjes met rozemarijn uit de oven? Nope, inderdaad, onmogelijk. Maar hé dat moet ook voor niets. Koolhydraten zijn geen dikmakers.

⚡️ Na 20u nog een hongertje? Spijtig, na 20u mag je niet meer eten.

Je stofwisseling weet eeeecht niet wanneer de klok 20u slaagt. Ons lichaam is slim, maar dat is te veel gevraagd. Je zal dus niet plots minder gaan verbruiken om 20u.

⚡️1500 kcal per dag. Nog honger? Sorryyyy jouw punten zijn op voor vandaag. Toch nog gegeten, uhu, schuldgevoel here I come.

1500 kcal per dag, dat is het aantal calorieën dat een 5 jarige ongeveer nodig heeft per dag. Bullshit dus, 1500 calorieën zijn gewoon te weinig voor een volwassene. Hoeveel dan wel? Zoveel als jouw lichaam er vraagt. De ene dag zijn dat er misschien meer, de andere dag wat minder.

⚡️ Bananen eten, no no no go.

Please laat mij hier even duidelijk over zijn. Bananen zijn oké. En lekker. En ja, ook een hele banaan in één keer is oké. Echt waar, eet die banaan en geniet ervan! Vitamientjesssss!

⚡️ Chocolade moet minstens 80% zijn, anders in het rek laten liggen hè!

Nope, in chocolade met 80% cacao zitten niet veel minder calorieën. Jamaja Celien, wel beter voor je gezondheid hé. Nope, je moet al kilo’s chocolade eten om hier een beetje gezondheidsvoordeel uit te halen, niet de moeite. Eet dus alsjeblieft gewoon de chocolade die jij graag lust!

⚡️ Een gembershot a day keeps the doctor away!

Dat zou wel gemakkelijk zijn! Eén gembershot per dag en al je problemen zijn opgelost. Laat je dus niet vangen. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook!

⚡️ Tussendoortje? Kcal tellen! Maximum 100!!

Pffff. Als jij nood hebt aan een tussendoortje neem het dan ook gewoon! En ja, ook als je meer dan 100 kcal nodig hebt!

⚡️ Kaas? Een zo laag mogelijk vetgehalte en dan kan je jezelf niets verwijten!

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik vind sommige light kazen echt naar plastic smaken!  Mijn tips in verband met kazen? Lees hier meer!

⚡️ Cravings? Maak een wandeling.

Oké dit is echt gewoon de grootste zever die er is. Je verzet je gedachten gewoon, maar je pakt het echte, onderliggende “probleem” niet aan. Zoek naar waarom die craving er is en pak de oorzaak aan.

Zo, dat is dan ook weer uitgeklaard. In veel gevallen draait het om de basisprincipes van intuïtief eten beheersen. Wil jij graag starten met jezelf graag te zien? Jezelf te accepteren en te zorgen voor jouw lichaam? (Alles wat je met een dieet niet doet…)  Mijn gratis gids over de 10 principes van intuïtief eten helpt je op weg!  

Welk dieetzever ken jij nog? Laat het weten in de comments!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!

Nieuwsbrief aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.