11 april 2022

7x recepten voor je ideale Paasbruch 🐣

Food
Recepten

Kan je niet wachten om eitjes in de tuin te verstoppen en samen met de kindjes (of gewoon zelf) op zoektocht te gaan? Gezellig met de familie de dag starten met een Paasbrunch? Kijk dan snel verder voor enkele receptjes !🐰

 

Gezonde wortelcake πŸ₯•

Geen betere manier om te starten dan met wortelcake. Pasen = konijntjes = worteltjes. Deze gezonde cake is ideaal om de kleine kindjes onder ons toch van de nodige groentjes te voorzien. En waarom starten met een dessert? Dat hoort toch niet? Ooh, yesss! Dessert, come on in! Take the spotlight!

 

Wortel-pastinaak in de oven met brie πŸ§€

Voor de volwassenen onder ons hebben we dan worteltjes in de oven. Met heerlijke brie er zachtjes overheen gesmolten. Dit is een ideale toevoeging als side-dish aan de receptjes voor onze Paasbrunch. Uiteraard mogen wij ook wel eens proeven van de wortelcake, da’s niet enkel voor de kindjes natuurlijk πŸ˜‰.

 

Couscousbowl met een gepocheerd eitje πŸ₯š

Een fris gerechtje met toch nog wat enige warmte tijdens de aprilse grillen, want laten we eerlijk zijn: het kan hier nog sneeuwen in april… En wie denkt aan Pasen, denkt aan (paas)eitjes.

 

Wentelteefjes uit de oven πŸ₯§

Hou je liever nog even vast aan de warme, cosy winteravonden gezellig in de zetel? Dan kunnen de wentelteefjes je wel bekoren. Zo kan je toch nog even genieten van de warme wintergerechtjes alvorens de winter af te sluiten en een duik te nemen in de frisse zomerse receptjes.

 

Pastasalade met mozzarella en pijnboompitten 🍝

Denk je: ‘Nee nee, winter move on, i’m ready for summer!’ Dan hebben we ook al een zomers receptje voor onze Paasbrunch klaarstaan. Deze pastasalade met mozzarella en pijnboompitjes kan je in de juiste zomerse vibe brengen.

 

Burrito’s met pulled chicken en guacamole πŸ“

Uiteraard kunnen de kippetjes niet ontbreken in onze Paaseditie. Deze burrito’s zijn tevens enorm voedzaam en hebben een ideaal formaat voor op onze Paasbrunch.

 

Asperges à la flamande met garnalen

Op een paasbrunch willen we uiteraard ook niet te lang in de keuken staan. Dit receptje is in 1,2,3 klaar en smullen maar! Het seizoen van asperges loopt van februari tot en met juni, dus het ideaal moment om er nog van te genieten! En de eitjes erbij sluiten terug mooi aan bij onze paaseitjes.

 

Dat gezegd zijnde, vergeet dan ook niet de tafel te versieren met paaseitjes! πŸ˜‰ Genieten maar! Deel gerust jullie creaties met ons op onze Instagrampagina. @healthyhabits.celien Side note: uiteraard kan je deze receptjes ook eens apart maken en hoef je helemaal geen brunch op poten te zetten.

Op zoek naar meer inspiratie voor nieuwe lentereceptjes? Bekijk dan zeker ook onze blogpost ‘5 receptjes om de lente in huis te halen’.