Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch
  • Voorgerecht

Asperges à la flamande met garnalen

Niets beter dan asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges in combinatie met zilte garnalen.

15minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 4 asperges
  • 2 eieren
  • 2 el grijze garnalen (reeds gepeld)
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 snufje peper en zout

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af.
  2. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Wees niet bang om te veel schil te verwijderen, schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker. Ter controle kan je altijd eens voelen of er zeker geen ruwe stukken zijn blijven zitten.
  3. Kook de asperges in gezouten water tot ze gaar zijn (5 tot 8 minuten). Je kan de asperges rechtop zetten in de kookpot zodat de koppen net niet onder water staan.
  4. Haal de asperges uit het water en laat even uitlekken op een keukenhanddoek.
  5. Kook de eitjes tot ze hard gekookt zijn (10 minuten).
  6. Haal ze uit het water en laat ze schrikken met koud water. Verwijder vervolgens de schil.
  7. Snijd de peterselie fijn.
  8. Prak de eitjes en meng met de peterselie, olijfolie en een snuf peper en zout.
  9. Leg de asperges op het bord, verdeel hierover het geprakte eitje met peterselie en vervolgens ook de garnalen.
  10. Smakelijk, trouwens super lekker met gebakken krieltjes! 😋

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *