Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch

Kerrie-noedelsoep met oesterzwam

Heerlijke maaltijdsoep die in no-time op tafel staat!

15minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 50 g noedels (rijstnoedels indien vegan)
  • 100 g oesterzwam
  • 1/4 rode peper
  • 1 takje lente-ui
  • 100 g sojascheuten
  • 1/4 groene paprika
  • 1 tl groene currypasta
  • 1/2 appelsien
  • 2 takjes koriander
  • 10 g pindanoten
  • 1/2 cm gember
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 400 ml kokend water
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een stoofpotje en bak de currypasta samen met de oesterzwam kort aan.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en groene paprika en snijd in fijne blokjes. Voeg deze toe aan de stoofpot.
  3. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg deze ook samen met de geraspte gemberteen toe aan de stoofpot. Laat het geheel een 5-tal minuten stoven op een laag vuur met het deksel op de pot.
  4. Was de appelsien en rasp het oranje van de schil en voeg deze samen met het uitgeperste sap van de appelsien toe aan de pot. Voeg vervolgens het gekookt water toe samen met de groentebouillon. Kruid verder af met kerriepoeder en roer goed door.
  5. Laat de noedels even mee koken in de soep tot ze gaar zijn.
  6. Vervolgens voeg je ook de sojascheuten en koriander toe.
  7. Laat nog een 2-tal minuten sudderen en serveer vervolgens met de pindanoten.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *