Ik ben helemaal fan van pesto, en zelf pesto maken is dan ook echt het beste! Deze keer probeerde ik eens een pesto uit gemaakt van spinazie. Heerlijk om door de pasta te roeren en af te werken met wat extra Parmezaan en gerookte makreel! 🙌🏻
Zeker ééntje om eens uit te proberen!
Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie. Voeg handje per handje toe. Roer af en toe goed om.
3. Wanneer de spinazie volledig is weggeslonken, schep je deze in een hoge kom. (Bij voorkeur een maatbeker).
4. Voeg wat limoensap, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, peper, zout, oregano en de basilicum toe aan de spinazie. Mix tot een pesto. Proef en voeg kruiden toe naar smaak.
5. Snijd de champignons in kwartjes. Verwarm de pan met wat olijfolie en bak hierin de champignons goudbruin.
6. Meng de pesto door de pasta. Top af met de champignons, makreel en Parmezaanse kaas.
Smullen!!