29 april 2022

Parelcouscous met tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas

Lunch
Dinner

Parelcouscous is de iets dikkere versie van de traditionele couscous. Deze kleine bolletjes zijn net iets groter en geven een heerlijk mondgevoel, love de textuur. 😍 Je vult de couscous aan met enkele verse groenten, eventueel wat noten en kaas en je hebt een zalig frisse maaltijd op tafel staan. Zie in het recept hieronder wat ik allemaal heb toegevoegd aan de salade! 😋

Bereiding:

1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de trostomaatjes in kwartjes. 

3. Snijd de komkommer in fijne stukken en snipper het uitje.

4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pas op, want dat kan snel gaan. 

5. Giet de gekookte parelcouscous af en meng met de rucola, rode ui, tomaatjes, komkommer en geroosterede pijnboompitten.

6. Top af met de Parmezaanse kaas vlokken en balsamicocrème. 

 

P.S. heb jij deze heerlijke salade gemaakt? Laat dan zeker een review achter! 

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

Bekijk reviews

  • Receptje gemaakt met kleine wijzigingen: avocado toegevoegd, rode ui weggelaten en gekozen voor een balsamicodressing. Heerlijk fris, komt hier zeker nog eens op het menu!
    Jolien
    6 juli 2022
    Super leuk dat je er jouw eigen creatie van hebt gemaakt, Jolien! 🤗
    Healthy Habits
    7 juli 2022
  • Simpel, snel klaar en heel lekker! 😋 Ideaal gerechtje voor bij zomerse temperaturen. Ik combineerde bij de balsamico nog een beetje bieslookvinnaigrette, frisse en lekkere combo!
    Linsay
    12 augustus 2022
    Hi Lindsay, jaaa ideaal hé! Dankjewel voor je fijne reactie! 🥰
    Healthy Habits
    12 augustus 2022
  • Heerlijk verfrissend in deze hitte! Echt een aanrader voor een snelle lunch
    Britt
    12 augustus 2022
    Dankjewel Britt! 🥰
    Healthy Habits
    12 augustus 2022
  • Super lekker, verfrissend gerecht, zalig om het op te eten tijdens de drukke shift in het ziekenhuis. 😊
    Smets Mara
    12 augustus 2022
  • Dankzij dit receptje leerde ik parelcous cous kennen. Lekker fris! Ook vooraf te maken om mee te nemen naar het werk.
    Stefanie
    12 augustus 2022
  • Heerlijk receptje in deze zomerdagen. Lekker fris in de mond, helemaal niet moeilijk om te maken en voldoende groentjes binnen! Topcombinatie om deze warme zomerdagen door te komen 😋
    Silke Mestdagh
    13 augustus 2022
  • Heel lekker, zalig voor tijdens de warme shiften in het ziekenhuis.
    Mara
    15 augustus 2022
  • Dit was het 2e receptje van de HH website dat ik probeerde en opnieuw ben ik zo aangenaam verrast :). Heerlijke maaltijd voor dit warme weer. Ik was eventjes bang om de kaas toe te voegen (bedankt dieetcultuur), maar heb hem er toch op gedaan en het was suuuper lekker. Ga ik zeker nog eens maken!
    Mirthe
    16 augustus 2022
  • Deze sprak me onmiddellijk aan wanneer ik het receptje en de ingrediënten zag. Heerlijk! Heel snel gemaakt, lekker fris en vulde me goed ☺️Bedankt voor deze aanrader Celien en teams💯
    Ann Struyf
    24 augustus 2022
Lees meer reviews

Laat je mening achter