Filter

Reset
 
  • Diner

Libanees brood met geroosterde kikkererwten

Ik ben een mega-fan van de Libanese keuken! Daarom maakte ik deze super lekkere Libanese wrap (gevonden in de Albert Heijn) boordevol groente met geroosterde kikkererwten en een zelfgemaakte yoghurtdip met Za’atar kruiden (in de Lidl gekocht – niet gesponsord :-)). Ook eens proberen? Hier vind je mijn recept!

60minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 6 libanese wraps
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 ui
  • 1 granaatappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 snufje peper en zout
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • 200 g natuuryoghurt
  • 1 el Za’atar kruiden
  • 1 teentje look
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 citroen (sap)

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snij de paprika’s en courgette in stukken en versnipper de ui. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de groenten op middelhoog vuur. Wanneer deze iet wat aangebakken zijn, voeg je de tomatenpuree samen met een snufje peper en zout toe.
  2. Verwarm de Libanese wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de ijsbergsla grof.
  4. Serveer de Libanese wraps met het groentemengsel, granaatappelpitten, de frisse yoghurt en de geroosterde kikkererwten.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze in een kom samen met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en 1 el olijfolie.
  7. Verspreid ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat ze nog 10 minuten in de oven staan. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  9. Frisse yoghurtdip met Za’atar: Doe de yoghurt in een kom en roer de geperste knoflook en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zeezout. Als laatste voeg je 1 el van de Za’atar kruiden toe.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *