18 januari 2022

Libanees brood met geroosterde kikkererwten

Dinner

Ik ben een mega-fan van de Libanese keuken! Daarom maakte ik deze super lekkere Libanese wrap (gevonden in de Albert Heijn) boordevol groente met geroosterde kikkererwten en een zelfgemaakte yoghurtdip met Za’atar kruiden (in de Lidl gekocht – niet gesponsord :-)). Ook eens proberen? Hier vind je mijn recept!

Bereiding:

Wraps:

  1. Snij de paprika’s en courgette in stukken en versnipper de ui. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de groenten op middelhoog vuur. Wanneer deze iet wat aangebakken zijn, voeg je de tomatenpuree samen met een snufje peper en zout toe.
  2. Verwarm de Libanese wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de ijsbergsla grof.
  4. Serveer de Libanese wraps met het groentemengsel, granaatappelpitten, de frisse yoghurt en de geroosterde kikkererwten.

Gegrilde kikkererwten:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze in een kom samen met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en 1 el olijfolie.
  3. Verspreid ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat ze nog 10 minuten in de oven staan. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Frisse yoghurtdip met Za’atar:

  1. Doe de yoghurt in een kom en roer de geperste knoflook en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zeezout. Als laatste voeg je 1 el van de Za’atar kruiden toe.

 

SMAKELIJK!

P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

Bekijk reviews

  • Niet enkel overheerlijk, maar ook zeer origineel! Met dit recept heb ik al mijn tafelgenoten omver geblazen. Een echte aanrader dus! Veel verschillende groenten, heerlijke kruiden en de krokante kikkererwten maakten alles af! Ik ben ietsje zuiniger met de cayennepeper geweest om het niet te pikant te maken, maar dat is persoonlijke goesting natuurlijk.
    Karolijn Van den Keybus
    12 augustus 2022
    Hi Karolijn, fijn te horen dat het gerecht zo goed in de smaak viel bij jouw tafelgenoten! Dankjewel voor je fijne reactie!! 🤩
    Healthy Habits
    12 augustus 2022
  • Superlekker ! Dit wordt hier een blijver op tafel. In de yoghurt deden wij tahini en wat currypoeder ipv za'atar kruiden want dat hadden we niet in huis. Zéér lekker !
    Fanny Vanrafelghem
    31 augustus 2022

Laat je mening achter