Filter

Reset
 
  • Diner

Lasagne met pompoenvellen

Ik maakte een lasagne met pompoenvellen ipv lasagnevellen. Je kan ook voor de helft volkoren lasagnevellen gebruiken en voor de andere helft pompoenvellen!

Voor de bechamelsaus gebruikte ik knolselder. Indien je bechamelsaus onmisbaar vindt in een lasagne, gebruik je toch gewoon boter, bloem en melk!

90minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 g kippengehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 g champignons
  • 1 snufje peper en zout
  • 350 g pompoen lasagnebladen
  • 2 el olijfolie
  • 1 knolselder
  • 250 ml melk
  • 150 g geraspte kaas

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pot op een laag vuur.
  3. Versnipper de ui en pers de knoflook, bak deze kort aan tot het glazig wordt.
  4. Snijd ondertussen de courgette, paprika en champignons en voeg deze toe aan de pot samen met de tomaatblokjes.
  5. Verwarm ondertussen nog een eetlepel olijfolie in een andere pan en bak het gehakt totdat deze gaar is en voeg deze vervolgens toe aan de saus.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat nog een 15-tal minuten pruttelen op een laag vuur.
  7. Schil de knolselder en snijd ze in grove stukken.
  8. Breng de stukken knolselder in een pan met water aan de kook en kook de knolselder in +/- 15 min gaar.
  9. Giet het kookwater af en voeg de melk toe aan de stukjes knolselder. Pureer het geheel met een mixer tot een homogene saus. Is de saus nog niet dun genoeg? Voeg hier dan nog een scheutje melk aan toe. Dit wordt je “bechamelsaus”.
  10. Neem een grote ovenschaal en leg eerst een laagje bolognesesaus op de bodem, vervolgens een eerste laag pompoenvellen met daarop de “bechamelsaus”, herhaal dit totdat alles op is en eindig met bolognesesaus.
  11. Strooi de geraspte kaas over de lasagne.
  12. Plaats in de oven voor 60 minuten (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden).

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *