Erwtensoep, een echte Hollandse klassieker! In een echte rijkgevulde Hollandse erwtensoep zit gewoonlijk veeel doperwten uiteraard, maar ook rookworst, roggebrood en spek. Ik maakte de soep wat lichter door het vlees een keer achterwege te laten en er crunchy ajuinringen aan toe te voegen. Zoooo smaakvol!! 😋😋
Ik maakte de soep met een superhandige soupmaker. Maar helemaal niet erg als je dat niet hebt! Je kan ook een gewone kookpot gebruiken en een mixer! 😇
Instructies:
1. Snijd de wortelen in hapklare stukken.
2. Verwijder de schil van 3/5 van de uien en teentes look. Snijd de uien in grove stukken.
3. Voeg de wortelen, uien, look, doperwten, peterselie, water en bouillonblokje toe aan de soupmaker. Selecteer het programma 'smouth'. (Als je een gewone kookpot gebruikt, voeg je alle ingrediënten hier aantoe en laat je het geheel een 30-tal minuten zachtjes koken. Vervolgens mix je de groenten tot een gladde soep.)
4. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Verwijder de schil van de overige uien en snijd in heel dunnen ringen. Verdeel ze over een bakplaat en spray er een beetje olijfolie over.
6. Plaats de bakplaat in de oven voor zo'n 25 à 30 minuten totdat de uiringen lekker krokant zijn.
7. Normaal gezien is de soep uit de soupmaker klaar in 20 minuten. Proef en kruid eventueel nog naar smaak bij.
8. Serveer de soep vervolgens met een takje peterselie en de crunchy uiringen.
SMAKELIJK!! 🤩
P.S. heb jij deze soep gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.