Filter

Reset
 
  • Voorgerecht

Erwtensoep met crispy ajuinringen

Erwtensoep, een echte Hollandse klassieker! In een echte rijkgevulde Hollandse erwtensoep zit gewoonlijk veeel doperwten uiteraard, maar ook rookworst, roggebrood en spek. Ik maakte de soep wat lichter door het vlees een keer achterwege te laten en er crunchy ajuinringen aan toe te voegen. Zoooo smaakvol!! 😋😋

Ik maakte de soep met een superhandige soupmaker. Maar helemaal niet erg als je dat niet hebt! Je kan ook een gewone kookpot gebruiken en een mixer! 😇

30minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 600 g doperwten
  • 3 wortelen
  • 5 ajuinen
  • 2 tentjes look
  • 1 handje(s) peterselie
  • 1 blokje(s) groentebouillon
  • 3/2 l water
  • Olijfolie (sprayvorm)

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snijd de wortelen in hapklare stukken.
  2. Verwijder de schil van 3/5 van de uien en teentes look. Snijd de uien in grove stukken.
  3. Voeg de wortelen, uien, look, doperwten, peterselie, water en bouillonblokje toe aan de soupmaker. Selecteer het programma 'smouth'. (Als je een gewone kookpot gebruikt, voeg je alle ingrediënten hier aantoe en laat je het geheel een 30-tal minuten zachtjes koken. Vervolgens mix je de groenten tot een gladde soep.)
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verwijder de schil van de overige uien en snijd in heel dunnen ringen. Verdeel ze over een bakplaat en spray er een beetje olijfolie over.
  6. Plaats de bakplaat in de oven voor zo'n 25 à 30 minuten totdat de uiringen lekker krokant zijn.
  7. Normaal gezien is de soep uit de soupmaker klaar in 20 minuten. Proef en kruid eventueel nog naar smaak bij.
  8. Serveer de soep vervolgens met een takje peterselie en de crunchy uiringen.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *