22 september 2022

Bloemkoolquiche met ham en rode ui

Lunch
Dinner

Heb nu al zoooveel zin in die winterse ovenschotels! Als vulling voor deze quiche gebruikte ik bloemkool en stukjes ham, probeer het zeker ook eens uit want 't is écht de moeite! ☺️

Wat is jouw favoriete vulling voor een heerlijke quiche? Laat het hieronder zeker weten! 🥰

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook of stoom ze beetgaar. Gebruik geen volledige bloemkool, 3/4 is zeker genoeg. Zie dat je de bloemkool niet platkookt, de bloemkool zal tijdens het bakken van de quiche nog verdergaren. 

3. Verwijder de schil van de ui en snijd in ringen.

4. Snijd de ham in vierkantjes.

5. Klop de eierren met de yoghurt, Parmezaanse kaas en een snufje nootmuskaat, peper en zout. 

6. Bij voorkeur gebruik je een springvorm om de quiche in te bakken. Verdeel het vel kruimeldeeg over de vorm en prik gaatjes op de bodem.

7. Verdeel de bloemkoolroosjes en ham over de vorm. Giet het eiermengsel over de bloemkoolroosjes, zorg er voor dat het mengsel goed verdeeld is. 

8. Leg de uiringen op de quiche. Bestrooi met nog een beetje Parmezaanse kaas. 

9. Plaats de quiche in de oven voor zo'n 35 tot 40 minuten tot ze mooi goudbruin is verkleurd.

10. Snijd in 4 stukken en serveer eventueel met een frisse salade. 

 

SMAKELIJK! 🙌🏻