19 januari 2022

Samosa’s met pompoen en kerriedip

Voorgerecht
Dinner

Deze goedgevulde samosa’s van tortilla zijn heerlijk als een luchtige avondmaal, uitgebreide lunch of hapje.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook de pompoenblokjes tot ze gaar zijn en giet ze af.

  3. Kook de kipblokjes tot ze vanbinnen juist niet meer roze zien. Haal ze uit het kokende water en trek ze uiteen tot pulled chicken met 2 vorken.

  4. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de currypasta 2 minuten aan.

  5. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee.

  6. Prak de pompoenblokjes en roer door het bloemkoolmengsel.

  7. Meng er bloem en water door. Kruid af met een snuf peper en zout en ¾ van de verse koriander.

  8. Maak een lijmmengsel door de melk te mengen met een beetje olijfolie.

  9. Snijd de tortilla’s in 4 partjes. Leg elk stukje met de punt naar boven. Vul elk stukje met het mengsel. Sla eerst de linkse en vervolgens de rechtse flap over het mengsel en vouw dicht met de bovenste punt. Smeer het lijmmengsel op de overslaande flappen. 

  10. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 15 minuten.

  11. Maak de dip door de natuuryoghurt te mengen met de kerriepoeder en wat fijngehakte koriander. 

  12. Haal de samosa’s uit de oven en serveer warm met de kerriedip. 

Zo lekker!

P.S. heb jij deze roze pannenkoeken ook gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien! 🥰

 

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

Bekijk reviews

  • Love it! Need no more words
    Astrid
    3 april 2022

Laat je mening achter