Een echte Vlaamse klassieker met een hedendaagse twist. Door de boerenkool te roosteren krijgen de bladeren een knapperige textuur. Een echte must try dus! 😋
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Was de bladeren boerenkool en dep ze goed af.
-
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid de bladeren met een snuf peper en zout en het gerookt paprikapoeder. Spray met de olijfolie en hussel de bladeren eens goed om met je handen. Leg ze vervolgens mooi naast elkaar op de beklede bakplaat.
-
Plaats de bakplaat in de oven voor zo'n 8 minuten.
-
Schil de zoete en gewone aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar.
-
Snijd de chipolataworst in stukken.
-
Bak ze gaar in een pan met een scheutje olijfolie.
-
Wanneer de aardappelen gaar zijn, plet je ze tot puree met een scheutje melk.
-
Vervolgens roer je er de boerenkool bladeren onder.
-
Serveer de boerenkoolstamppot vervolgens met de stukjes worst.
Yuummyyyy
P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan zeker niet te taggen @healthyhabits.celien. Ik zie graag jouw creatie! 😍
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.