Filter

Reset
 
  • Diner

Geroosterde boerenkoolstamppot met stukjes kippenworst

Een echte Vlaamse klassieker met een hedendaagse twist. Door de boerenkool te roosteren krijgen de bladeren een knapperige textuur. Een echte must try dus! 😋

40minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 500 g aardappel
  • 600 g boerenkool
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 snufje gerookt paprikapoeder
  • 400 g chipolata kippenworst
  • 1 scheutje melk
  • 1 el Olijfolie (sprayvorm)

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was de bladeren boerenkool en dep ze goed af.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid de bladeren met een snuf peper en zout en het gerookt paprikapoeder. Spray met de olijfolie en hussel de bladeren eens goed om met je handen. Leg ze vervolgens mooi naast elkaar op de beklede bakplaat.
  4. Plaats de bakplaat in de oven voor zo'n 8 minuten.
  5. Schil de zoete en gewone aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar.
  6. Snijd de chipolataworst in stukken.
  7. Bak ze gaar in een pan met een scheutje olijfolie.
  8. Wanneer de aardappelen gaar zijn, plet je ze tot puree met een scheutje melk.
  9. Vervolgens roer je er de boerenkool bladeren onder.
  10. Serveer de boerenkoolstamppot vervolgens met de stukjes worst.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *