Normaal moet een soep voor mij volledig doorgemixt zijn, maar voor aspergesoep maak ik graag een uitzondering! 😋
Hieronder een receptje waarvoor je geen mixer nodig hebt!
Bereiding:
1. Snijd het harde uiteinde van de asperge af en verwijder vervolgens de schil met een dunschiller. (Gooi de schil niet weg!) Snijd de asperge in gelijke hapklare stukken.
2. Kook vervolgens de stukken asperge met de schil in een pot water, samen met een blokje bouillon, waarin de asperges net onder gaan staan. Ik gooi de schil van de asperges niet weg omdat hier juist de smaak inzit!
3. Wanneer de asperges gaar zijn, maak je het water met een vergiet over naar een andere soeppot. De schil mag je nu weggooien, maar de stukjes asperges voeg je toe aan de pot met kookwater.
4. Voeg de maïzena en de room toe aan de soep.
5. Prak het gekookt eitje fijn en snijd de bieslook in fijne stukjes.
6. Serveer de soep over de kommen en top af met het eitje, de hamblokjes en de bieslook.
SMAKELIJK!