Weer eens wat anders dan de klassieke lasagne bolognaise. Ik maakte deze lasagne voor de collega’s en ik moet zeggen dat ik het toch wel spannend vond om deze groene lasagne zonder vlees op tafel te zetten. Maar ik had change want ze vonden ‘m heeeeerlijk! 😋
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snipper het teentje look.
3. Maak de champignons proper en snijd ze in kwartjes.
4. Verwarm een pan met wat olijfolie en bak hierin de look en champignons goudbruin.
5. Was de preistronk en snijd ook deze heel fijn. Verwarm een andere pan met een beetje olijfolie en bak de prei kort aan. Voeg vervolgens de boter en bloem toe en roer goed door. Wanneer er klontertjes ontstaan voeg je scheutje per scheutje (per 100 ml) de melk toe. Roer de saus al kokend door tot ze volledig is ingedikt. Zet her vuur vervolgens af.
6. Kruid de prei-bechamelsaus met een snuf nootmuskaat, peper en zout.
7. Vervolgens voeg je de doperwten toe aan de pan met champignons.
8. Bedek de bodem van de ovenschotel met een laag prei-bechamelsaus. Hierop verdeel je 3 lasagenbladen en dan de doperwten en champignons. Hierop verdeel je dan weer een laag van de prei-bechamelsaus, de groenten en overige lasagnebladen. Vervolgens verdeel je nog het laatste van de prei-bechamelsaus en de groenten over de lasagne.
9. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de lasagne.
10. Plaats de ovenschaal in de oven voor zo'n 40 minuten tot de mozzarella mooi goudbruin kleurt.
11. Serveer warm, smakelijk!
SMAKELIJK!
P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.