De vegetarische variant van een echte Vlaamse klassieker.
Instructies
- Snipper de ui en de prei fijn (even wassen) en snijd de aardappel en wortel in blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een grote soeppot en bak de ui, prei en tomatenpuree even aan.
- Voeg de aardappel en wortel toe en kruid met peper en zout. Laat een 5-tal minuten zacht stoven met het deksel op de pot.
- Voeg de tomatenblokjes, het laurierblad en de groentebouillon toe en laat 15 minuten pruttelen op een laag vuur, opnieuw met het deksel op de kookpot.
- Bak de balletjes kort aan in een pan met wat olijfolie.
- Haal de laurierbladen uit de pot en mix de soep stevig door met een staafmixer. Als je een extra gladde soep wil kan je ze nog even door een zeef gieten.
- Voeg op het einde de balletjes en de room toe en kruid bij met peper en zout.
- Serveer met enkele takjes verse peterselie en wat brood.
Heb jij deze soep gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.