21 januari 2022

Vegetarische tomatensoep met balletjes

Voorgerecht

De vegetarische variant van een echte Vlaamse klassieker.

 

Instructies

  1. Snipper de ui en de prei fijn (even wassen) en snijd de aardappel en wortel in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote soeppot en bak de ui, prei en tomatenpuree even aan.
  3. Voeg de aardappel en wortel toe en kruid met peper en zout. Laat een 5-tal minuten zacht stoven met het deksel op de pot.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblad en de groentebouillon toe en laat 15 minuten pruttelen op een laag vuur, opnieuw met het deksel op de kookpot.
  5. Bak de balletjes kort aan in een pan met wat olijfolie.
  6. Haal de laurierbladen uit de pot en mix de soep stevig door met een staafmixer. Als je een extra gladde soep wil kan je ze nog even door een zeef gieten.
  7. Voeg op het einde de balletjes en de room toe en kruid bij met peper en zout. 
  8. Serveer met enkele takjes verse peterselie en wat brood.

 

Heb jij deze soep gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

Bekijk reviews

  • True tomato-lover over here en dit soepje is echt heerlijk!
    Charlotte
    12 augustus 2022
    Zaaaaalig!! 😍
    Healthy Habits
    12 augustus 2022
  • Lekker tomatensoepje. Normaal doe ik er nooit aardappel in, maar deze variant is ook erg lekker voor tussen de middag of als voorgerecht.
    Marieke
    12 augustus 2022
  • Suuper lekker, gebruik deze vaak als lunch. 😍
    Jansen Kaylee
    19 augustus 2022

Laat je mening achter