Filter

Reset
 
  • Diner

Ratatouille aardappelgratin

Ratatouille, een typisch Frans gerecht met verse stukken groenten waaronder courgette en tomaten. Super lekker bijvoorbeeld met rijst, maar zeker en vast ook met een aardappelgratin. Loooove aardappelgratin en zeker het krokante korstje van kaas. 🙌🏻🤗

60minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g champignons
  • 500 g kerstomaten
  • Olijfolie
  • 300 g kikkererwten
  • 1 blokje of keteltje groentebouillon
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • 1 snufje nootmuskaat, peper en zout
  • 50 g geraspte kaas

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook of stoom ze gaar.
  2. Snipper de teentjes look en de ui.
  3. Maak alle groenten schoon en snijd ze in fijne stukken.
  4. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en stoof de look en ui glazig.
  5. Voeg de champignons, paprika en courgette toe. Laat goed aanstoven en roer af en toe om.
  6. Vervolgens voeg je de bouillon, kikkererwten en kerstomaten toe. Laat een 10-tal minuten pruttelen om middellaag vuur.
  7. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Voeg een ei en een scheutje melk toe. Kruid met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Pureer de aardappelen met een pureestamper.
  8. Vul de ovenschaal met de ratatouille en bedek voorzichtig met de puree. Top af met enkele handjes geraspte kaas.
  9. Plaats de ovenschaal nog een 10 à 15-tal minuten onder de grill in de oven.
  10. Wanneer de kaas verkleurt naar goudbruine korst, haal je de ovenschaal uit de oven. Serveer warm. 😋

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *