25 februari 2022

Ratatouille aardappelgratin

Dinner

Ratatouille, een typisch Frans gerecht met verse stukken groenten waaronder courgette en tomaten. Super lekker bijvoorbeeld met rijst, maar zeker en vast ook met een aardappelgratin. Loooove aardappelgratin en zeker het krokante korstje van kaas. 🙌🏻🤗

Bereiding:

1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook of stoom ze gaar.

2. Snipper de teentjes look en de ui.

3. Maak alle groenten schoon en snijd ze in fijne stukken.

4. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en stoof de look en ui glazig.

5. Voeg de champignons, paprika en courgette toe. Laat goed aanstoven en roer af en toe om.

6. Vervolgens voeg je de bouillon, kikkererwten en kerstomaten toe. Laat een 10-tal minuten pruttelen om middellaag vuur.

7. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Voeg een ei en een scheutje melk toe. Kruid met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Pureer de aardappelen met een  pureestamper. 

8. Vul de ovenschaal met de ratatouille en bedek voorzichtig met de puree. Top af met enkele handjes geraspte kaas. 

9. Plaats de ovenschaal nog een 10 à 15-tal minuten onder de grill in de oven.

10. Wanneer de kaas verkleurt naar goudbruine korst, haal je de ovenschaal uit de oven. Serveer warm. 😋

FAVO COMFORTFOOD!! 🤗

Vond je dit ook zo een topgerechtje? Plaats dan zeker een recensie hieronder!! 🥰

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

 

Bekijk reviews

  • Gisteren klaargemaakt en was een succes van formaat!! Merci voor dit lekker recept.
    Sofie Goossens
    4 oktober 2022

Laat je mening achter