Een gezondere en minstens net zo lekkere versie van de welbekende peper- of ontbijtkoek.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de melk, ei, honing, appelstroop, koek-en speculaaskruiden en zout in een grote kom met een garde tot en glad beslag.
- Meng vervolgens het volkoren tarwemeel en de bakpoeder door het beslag, doe dit lepeltje per lepeltje.
- Hak de noten en roer deze ook door het beslag.
- Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm.
- Zet de cakevorm nu in de oven voor ongeveer 35 á 45 minuten. Controleer na een half uurtje even met een satéprikker of de peperkoek al gaar is. Vanaf het moment dat de satéprikker proper uit de cake komt, is hij klaar!
Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.