Filter

Reset
 
  • Diner

Zalm met pestokorst en tomaatjes

Verse zalm klaarmaken in de oven, de ideale manier om je zalmmoot heerlijke rosé te garen! Daarnaast krijg je ook nog eens een prachtig kleurenpalet door gebruik te maken van verschillende soorten tomaten. 😍

30minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 1 el pesto (groene)
  • 1 zalmfilet
  • 3/2 el paneermeel
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1/10 citroen
  • 1 snufje(s) peper en zout
  • 2 handje(s) tomatenmix
  • 3/2 el sesamzaadjes

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de sesamzaadjes met de Parmezaanse kaas, paneermeel, pesto en citroensap.
  3. Leg de zalmmoten in een ovenschaal. Bedek de bovenkant van de zalmmoten met de pestomengeling.
  4. Was de tomaten en verwijder het groen. Snijd ze in grove stukken.
  5. Verdeel de stukken tomaat rondom de zalm zodat de bodem volledig bedekt is. Kruid met een snuf peper en zout.
  6. Plaats de ovenschaal in de oven voor zo'n 15 à 20 minuten.
  7. Serveer warm met wat rijst of een stuk vers brood.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *