De ideale ovenschotel voor op regenachtige herfstdagen. Het handige aan ovenschotels zijn dat je ze perfect op voorhand kan klaarmaken en op het drukke moment gewoon in de oven kan schuiven.
Deze ovenschotel is vegetarisch, wil je toch graag wat vlees toevoegen? Dan is het ook super lekker met baconreepjes. Maar zonder vlees zit deze ovenschotel ook al boordevol smaak. Ik topte de ovenschotel af met enkele plakjes mozzarella en pijnboompitjes. Krijg jij er ook al zin in? Dan geef ik je hieronder het recept!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes.
- Schil de wortelen en aardappelen en snijd in schijfjes.
- Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid het geheel met een snuf peper, zout en paprikapoeder en zet in de oven voor zo'n 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Was de paprika, verwijder het vruchtvlees en snijd in fijne blokjes.
- Snijd de olijven in schijfjes en de mozzarella in plakken.
- Haal de groenten vervolgens uit de oven. Mix de pompoenblokjes met de tomatenblokjes.
- Verdeel de paprikablokjes, wortelen en aardappelen over de ovenschotel en giet hierop de pompoen-tomaatsaus. Top af met de mozzarella, olijven en pijnboompitjes.
- Plaats de ovenschotel nog een 20-tal minuten in de oven op 200°C.
Heb jij deze uitgeprobeerd? Trek er dan een foto van, zet hem in je stories en tag mij dan met @healthyhabits.celien! Zou ik écht mega tof vinden!
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.