Filter

Reset
 
  • Diner

Pompoen ovenschotel

De ideale ovenschotel voor op regenachtige herfstdagen. Het handige aan ovenschotels zijn dat je ze perfect op voorhand kan klaarmaken en op het drukke moment gewoon in de oven kan schuiven.

Deze ovenschotel is vegetarisch, wil je toch graag wat vlees toevoegen? Dan is het ook super lekker met baconreepjes. Maar zonder vlees zit deze ovenschotel ook al boordevol smaak. Ik topte de ovenschotel af met enkele plakjes mozzarella en pijnboompitjes. Krijg jij er ook al zin in? Dan geef ik je hieronder het recept!

50minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 1 bol mozzarella
  • 500 g pompoen
  • 1 handje pijnboompitten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 2 wortelen
  • 5 olijven
  • 1 snufje peper, zout en paprikapoeder

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes.
  3. Schil de wortelen en aardappelen en snijd in schijfjes.
  4. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid het geheel met een snuf peper, zout en paprikapoeder en zet in de oven voor zo'n 20 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Was de paprika, verwijder het vruchtvlees en snijd in fijne blokjes.
  6. Snijd de olijven in schijfjes en de mozzarella in plakken.
  7. Haal de groenten vervolgens uit de oven. Mix de pompoenblokjes met de tomatenblokjes.
  8. Verdeel de paprikablokjes, wortelen en aardappelen over de ovenschotel en giet hierop de pompoen-tomaatsaus. Top af met de mozzarella, olijven en pijnboompitjes.
  9. Plaats de ovenschotel nog een 20-tal minuten in de oven op 200°C.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *