20 januari 2022

Pompoen ovenschotel

Dinner

De ideale ovenschotel voor op regenachtige herfstdagen. Het handige aan ovenschotels zijn dat je ze perfect op voorhand kan klaarmaken en op het drukke moment gewoon in de oven kan schuiven.

Deze ovenschotel is vegetarisch, wil je toch graag wat vlees toevoegen? Dan is het ook super lekker met baconreepjes. Maar zonder vlees zit deze ovenschotel ook al boordevol smaak. Ik topte de ovenschotel af met enkele plakjes mozzarella en pijnboompitjes. Krijg jij er ook al zin in? Dan geef ik je hieronder het recept!

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes.
 3. Schil de wortelen en aardappelen en snijd in schijfjes.
 4. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid het geheel met een snuf peper, zout en paprikapoeder en zet in de oven voor zo'n 20 minuten tot ze gaar zijn.
 5. Was de paprika, verwijder het vruchtvlees en snijd in fijne blokjes.
 6. Snijd de olijven in schijfjes en de mozzarella in plakken.
 7. Haal de groenten vervolgens uit de oven. Mix de pompoenblokjes met de tomatenblokjes.
 8. Verdeel de paprikablokjes, wortelen en aardappelen over de ovenschotel en giet hierop de pompoen-tomaatsaus. Top af met de mozzarella, olijven en pijnboompitjes.
 9. Plaats de ovenschotel nog een 20-tal minuten in de oven op 200°C.

 

Heb jij deze uitgeprobeerd? Trek er dan een foto van, zet hem in je stories en tag mij dan met @healthyhabits.celien! Zou ik écht mega tof vinden!

Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.

Bekijk reviews

 • Niet verkeerd maar de volgende keer zou ik minder tomaten blokjes en meer pompoen doen, ik heb graag pompoen maar kon de smaak niet zo terugvinden in de plat.
  Astrid
  3 april 2022
 • Lekkere combinatie, mijn vriend vond het ook lekker. 🙈🥳 Allebei vonden we dat er iets meer saus mocht zijn.
  Keellyy
  2 mei 2022
 • Als mijn lief drie keer herhaalt dat het super lekker is en mijn zoon van twee bijna een volledige portie naar binnenspeelt als vieruurtje (“Mama Ikke proeven” toen ik het had voorbereid; hij had ‘s middags weinig gegeten - moest de ‘mom police’ meelezen. Hoewel dat dan weer perfect binnen intuïtief eten valt, lijkt mij 😜), dan weet ik dat het heerlijk is en af en toe nog wel eens op onze menu zal verschijnen. Merci!
  Nathalie
  25 september 2022
  Zalig Nathalie!!
  Healthy Habits
  14 oktober 2022

Laat je mening achter