Filter

Reset
 
  • Diner

Thaise mangosalade met beefreepjes

Nu de zomer eindelijk in het land is, is het tijd om vollenbak te genieten van da zonneke én van zomerse gerechtjes.


​Thaise mangosalade met spicy beefreepjes en een overschotje van zilvervliesrijst. Méga eenvoudig en zot zot lekker! Zeker als je de beefreepjes een uur of 2 (of langer) laat marineren in sojasaus.

30minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 1/2 mango
  • 100 g biefstuk
  • 1/4 komkommer
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 avocado
  • 1/2 chilipeper
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje look
  • 1/4 prei (het witte gedeelte)
  • 120 g zilvervliesrijst

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in reepjes.
  2. Snipper het teentje look en snijd de chilipeper fijn. Meng dit met de sojasaus. Leg de reepjes biefstuk vervolgens in de sojasaus en plaats afgedekt in de koelkast voor 2 tot 6 uur.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwijder de schil en de pit van mango en snijd in fijne reepjes.
  5. Ook de komkommer en ijsbergsla snijd je in fijne repen.
  6. Het wit van de prei snijd je in fijne ringen.
  7. Halveer de avovado, verwijder de pit en snijd de avocado in de schil in repen. Schep de repen vervolgens uit de schil met een grote lepel.
  8. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de gemarineerde beefreepjes.
  9. Verdeel de sla, komkommer, avocado, rijst, mango en gebakken beefreepjes over de borden. Top af met de fijne preiringen.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *