Filter

Reset
 
  • Diner

Butter chicken met naanbrood

Wie butter chicken zegt, denkt aan heerlijke malse kip. Door de kipfilet van te voren te marineren in een yoghurtmarinade zorg je er voor dat je een heerlijke malse kipfilet krijgt. Zo mals als boter, vandaar de naam!

40minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 75 g kipfilet
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1/2 teentje(s) look
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Garam masala kruiden
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 snufje kurkuma
  • 1/4 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1/4 courgette
  • 1/4 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1/4 blik tomatenblokjes
  • 20 ml kookroom
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes koriander
  • 100 g meel
  • 1/4 tl bakpoeder

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij 1/3 van de Griekse yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, het citroensap, 1 el Garam Masala en een snuf peper en zout. Meng dit goed door elkaar en zet een half uur apart zodat het kan intrekken.
  2. Snipper vervolgens het uitje. Verhit de olijfolie in een pan en fruit het uitje samen met nog een geperst teentje look rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Doe er dan 1 el Garam Masala, de kurkuma, een snuf peper en zout en de tomatenpuree bij.
  3. Maak de paprika, courgette en wortelen schoon en snijd ze in fijne stukken. Gooi ze vervolgens bij in de pan.
  4. Wanneer deze kort zijn aangebakken, voeg je de tomatenblokjes en kookroom toe.
  5. Breng dit even aan de kook en voeg de kip toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 rustig pruttelen tot de kip gaar is.
  6. Breng op smaak met nog wat extra kruiden en garneer met wat blaadjes koriander, limoen en het naanbrood.
  7. Bereiding naanbrood voor 1 portie: Voeg het meel met de bakpoeder, 2 el yoghurt en een snufje peper en zout samen en kneed het deeg soepel tot het elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
  8. Verdeel het deeg in gelijke bolletjes.
  9. Rol ieder stuk uit tot een plat brood, voorkom dat het blijft plakken door wat bloem of een bakpapier onder het deeg te leggen.
  10. Laat de grillpan goed heet worden zonder olijfolie.
  11. Leg een lapje deeg in een hete grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie.
  12. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai om.
  13. Nadat je de andere kant ook een minuut of 2-3 gegrild hebt, is het brood klaar.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *