Filter

Reset
 
  • Gebak & dessert
  • Snacks

Yoghurt - appelcake

Op zoek naar een heerlijke fris en fruitige cake? Dan heb ik hier een zalig lekker receptje voor je! Door yoghurt en appelmoes toe te voegen aan de cake wordt ze heerlijk smeuïg. 🤗

Of het nu als vieruurtje is of als ontbijt morgenvroeg, deze yoghurt-appelcake kan er bij mij altijd in! 😋

Wat je nog nodig hebt:

  • Oven
  • Lange cakevorm
  • Bakpapier
  • 2 mengkommen
75minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 200 g bloem of meel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snufje(s) zout
  • 3 eieren
  • 200 g yoghurt (natuur)
  • 2 el margarine
  • 2 appels
  • 4 el appelmoes
  • 1 snufje(s) kaneel

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder en snufje zout toe aan een kom.
  3. In een andere kom meng je de yoghurt met de eieren, appelmoes en margarine door elkaar. Vervolgens roer je het bloemmengsel voorzichtig door de natte ingrediënten met een garde.
  4. Verwijder de schil en het klokhuis van de appels. 1,5 appel snijd je in blokjes. De andere helft van de appel snijd je in ringen voor de garnering.
  5. De blokjes roer je alvast door het beslag.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet hierin het beslag. De appelringen leg je op het beslag en druk je een beetje in. Bestrooi met een snufje kaneel.
  7. Plaats de cake in de oven voor zo'n 60 minuten op 180°C. Wanneer de cake donker begint te worden, kan je ze de laatste 10 minuten nog bedekken met wat aluminiumfolie zodat ze niet gaat aanbranden, maar vanbinnen wel verder kan garen.
  8. De cake mag nog wat smeuïg zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze vervolgens afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *