Zelf tortillachips met dipjes maken, een heel stuk gezonder en super easy peasy!! Perfect voor op een vrijdagavond om de werkweek mee af te sluiten, try it en geniet ervan!
Instructies
- Bereiding tortillachips: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier
- Snijd de tortilla’s in 8 taartpunten. Verdeel de chips over de bakplaten. Zet de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig.
- Bereiding guacamole: Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Pers 1/2 limoentje uit boven het avocadomengsel.
- Snijd het sjalotje en de tomaat in fijne stukjes en pers de look. Voeg dit toe aan de guacamole.
- Breng de guacamole op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken.
- Bereiding tomatensalsa: pers het teentje look en versnipper het sjalotje.
- Snij het pepertje fijn en verwijder de zaadjes. Pers de limoen uit en hak de koriander grof.
- Doe alle gesneden ingrediënten samen met de tomatenblokjes in een kommetje en roer goed onder elkaar.
Stonden deze te blinken op je aperotafel? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.
Wil je nog meer gezonde, gemakkelijke en vooral lekkere recepten? Neem dan zeker een kijkje in de BOOST! app. Via deze link krijg je alle informatie, of probeer ineens de gratis versie uit via de appstore of playstore.